Published On: Sri, kol 8th, 2018

VIDEO Pukao betonski podzid na ulazu u tunel Pečuj na Koridoru 5C kod Zenice

Podzid kod tunela Pečuj na Zeničkoj zaobilaznici Koridora 5C jučer je pukao nakon što se iznad njega pokrenulo klizište, a na svu sreću nije bilo ozlijeđenih osoba.

Ovu informaciju za portal Klix.ba su potvrdili mještani u naselju Ričice kod Zenice koji već više od dvije godine prate radove na izgradnji tunela i vijadukta iznad svojih krovova.

Prilikom probijanja lijeve projektne cijevi tunela Pečuj, koje je obavljeno krajem lipnja, rečeno je da je uspješno priveden kraju jedan od najzahtjevnijih projekata na Zeničkoj zaobilaznici, gdje su problem stvarali konfiguracija terena i klizišta koja su se pojavljivala prilikom gradnje tunela.

Iako se činilo da će najmanje problema biti na tunelu Pečuj, to se ipak, prema tvrdnjama mještana, dogodilo jučer u tijeku dana, a snimak obrušavanja podzida i klizišta na jednom dijelu brda na društvenim mrežama je objavljen u utorak navečer.

“Do obrušavanja materijala je došlo na ulaznom portalu tunela Pečuj, na dijelu u kojem već dvije godine nema nikakvih građevinskih aktivnosti. Na tom dijelu je postavljena privremena, a ne trajna zaštita. Do obrušavanja materijala i zemlje je došlo, najvjerovatnije, usljed obilnih kiša u posljednja tri mjeseca. Generalno, štete nema, odronjeni materijal će biti uklonjen za dan-dva i radovi se nastavljaju. Trajna zaštita se, prema projektu, postavlja u finalnim fazama rada. Nama je u ovom trenutku najvažnije da niko od naših radnika ili radnika naših podizvođača nije ozlijeđen”, kazao je za portal Klix.ba šef projekta Faruk Medošević.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x