Published On: Sri, lis. 4th, 2017

VIDEO Policija objavila snimku prvih trenutaka masakra u Las Vegasu

Snimka policijske kamere, objavljena sinoć, otkrila je kaos u Las Vegasu za vrijeme dok su policajci pokušavali otkriti mjesto s kojeg dolaze pucnjevi, a posjetitelji koncerta izbjeći metke.

Usred sirena i zvuka pucnjave čuju se i povici u kojima policija usmjerava ljude na sigurnije područje. Stephen Paddock, 64-godišnjak iz Nevade, nedjeljni napad izveo je pucajući na publiku festivala Route 91 Harvest, na kojemu je bilo oko 22 tisuće ljudi, iz svoje sobe na 32. katu hotela Mandalay Bay na lasvegaškom Stripu.

 

Postavio kamere u hotelskoj sobi i izvan nje

Policija je otkrila kako je Paddock postavio kamere unutar i izvan svoje hotelske sobe, vjerojatno kako bi pratio dolazak policije. “Jedna od kamera bila je na kolicima u hodniku hotela”, kazao je šerif okruga Clark Joseph Lombardo. U Paddockovoj sobi pronađeno je i računalo.

“FBI je uzeo sve digitalne i elektronske dokaze”, dodao je Lombardo. Njegov zamjenik Kevin McMahill kazao je da snimka pokazuje sam početak pucanja na posjetitelje koncerta, koje je počelo nešto iza 22 sata u nedjelju i trajalo gotovo 11 minuta.

Otkriveno još oružja

U policiji je priopćeno da je, osim oružja u hotelskoj sobi, dodatnih 19 komada vatrenog oružja i eksplozivnih naprava pronađeno i u domu Stephena Paddocka u Mesquiteu. Materijal za izradu eksploziva pronađen je i u njegovom automobilu.

Motiv i dalje nepoznat

Nedjeljna pucnjava u Las Vegasu postala je najveće masovno ubojstvo u suvremenoj američkoj povijesti, a vlasti rade na prikupljanju podataka o tome što je Paddocka navelo na taj čin.

Motiv Paddockovog snimanja kamerama hotelske sobe i vanjskog dijela još uvijek je nejasan. “Ne možemo ući u um psihopata”, kazao je šerif Lombardo na konferenciji za novinare. Dodao je i kako se još uvijek provjeravaju sve snimke nastale u to vrijeme.

“Nikad nisam mogao zamisliti pojedinca koji bi mogao učiniti ovakvo što i izazvati toliki kaos i ubiti toliko ljudi”, kazao je Lombardo. Stephen Paddock prije nedjeljne pucnjave nije bio poznat policiji.

Posjetiteljica koncerta opisala događaje za vrijeme pucnjave

Jasmine Barbusca, posjetiteljica koncerta, inače majka dvoje djece, za ABC News je opisala što se događalo: “Sve što se moglo čuti bili su pucnjevi i vriska. Dok su se čuli pucnji, bili smo svi bliže tlu, a čim bi utihnuli, penjali bismo se preko ograde i bježali preko parkirališta”.

Dodala je kako je osjećala da će, ne uspije li pobjeći, za nekoliko sekunda umrijeti te da je jedan muškarac pomagao ženama da se popnu na ogradu kako bi pobjegle. “Ne znam tko je taj čovjek, ali spasio je vjerojatno dvadesetak žena pomažući im da pobjegnu”, kazala je Marbusca.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer