Published On: Ned, lis 13th, 2019

VIDEO Objavljena snimka bijega džihadista iz kurdskog zatvora

Uslijed turskih napada na Siriju, članovi obitelji boraca ISIS-a, koji se nalaze u kampu Al-Hol na sjeveroistoku zemlje, pokušavaju pobjeći, javlja CNN.

U Al-Holu se trenutno nalazi oko 70.000 ljudi, uglavnom članova obitelji boraca ISIS-a, a snimka koja se pojavila pokazuje kaotično stanje koje vlada unutar kampa pod nadležnošću kurdskih snaga.

Zapovjednik kurdskih Sirijskih demokratskih snaga Mervan Qamishlo izjavio je kako je jučer u kampu došlo do “neposluha civila” te da su tamošnji zatočenici pokušavali napasti zaštitare te da su rušili šatore.

Prema nedavnom izvještaju iz Pentagona, nakon što su američki vojnici napustili kamp, došlo je do širenja ISIS-ove ideologije.

Nemiri su došli nakon upozorenja SDF-a, glavnog partnera SAD-a u borbi protiv ISIS-a, da će vojni napadi Turske na sjeveroistočnoj granici Sirije otežati mogućnost kontrole nad teroristima u zatvorima i članovima njihovih obitelji u kampovima.

Nakon što je Turska jučer ispalila minobacače pokraj zatvora Navkur od tamo je pobjeglo pet boraca ISIS-a.

“Postoji realna opasnost da situacija izmakne kontroli”, rekao je Mustafa Bali, glasnogovornik SDF-a, te optužio Tursku da je oslobađanje ISIS-ovih zatvorenika dio njihove strategije./HMS/

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare