Published On: Sri, ruj 23rd, 2020

VIDEO: Napokon je sve objasnio: Ivan Rakitić bez dlake na jeziku otkrio zašto je napustio Vatrene!

‘Ovo je težak trenutak. Možda najteža, najkompliciranija, odluka u čitavoj mojoj karijeri‘.
Piše: HinaObjavljeno: 23. rujan 2020. 17:17

Hrvatski vezni nogometaš Ivan Rakitić izjavio je u srijedu kako je odlučio više ne igrati za reprezentaciju jer se želi u potpunosti posvetiti Sevilli u koju se vratio nakon šest godina provedenih u Barceloni.

“Ovo je težak trenutak. Možda najteža, najkompliciranija, odluka u čitavoj karijeri. Niti jedan igrač ne želi da dođe taj trenutak. Nakon više od 13 godina i 106 utakmica, te posebno poslije svega zajednički proživljenog u Rusiji”, izjavio je 32-godišnji Rakitić u videu objavljenom na internetskoj stranici Seville.

“Odlučio sam tako smatravši da je došao idealan trenutak da svima zahvalim na pažnji koju su mi pružali, od prvog dana. Na svemu što smo zajedno proživjeli. Jako je teško, no također je došao trenutak da se koncentriram 100 posto na Sevillu, kako bih svu svoju snagu usmjerio na ovu ekipu. A reprezentaciju ću podržavati od doma. Neka znaju da će u meni imati najvećeg navijača, ovdje iz Seville. Hvala im na svemu, bio sam najponosniji čovjek na svijetu dok sam branio svoju zemlju na nogometnom terenu toliko vremena i tijekom toliko utakmica”, dodao je.

image

ODD ANDERSEN

Hrvatski nogometni savez je u ponedjeljak priopćio kako se dokapetan Rakitić oprostio od igranja za reprezentaciju u kojoj je bio od 2007. godine. U ljeto 2018. osvojio je s njome srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Rakitić je početkom mjeseca otišao iz Barcelone, jer ona na njega više nije računala, pa se vratio u Sevillu gdje je već igrao od siječnja 2011. do srpnja 2014. i gdje je posljednju sezonu bio kapetan. Ondje je upoznao i svoju suprugu Raquel.

“Zahvalan sam suigračima u Sevilli kako su me prihvatili. Došao sam ovdje da budem tek jedan od njih. Želim sve najbolje Sevilli, natjecati se, želim da znaju da sam uvijek dostupan… da zajedno možemo stvoriti veliku snagu. Unijet ću svo svoje iskustvo, sve što sam naučio u Barci… Želim prenijeti svoju želju za pobjedama, želim da mi suigrači vjeruju”, rekao je.

U četvrtak Sevilla igra protiv Bayerna utakmicu europskog Superkupa u Budimpešti. Rakitić bi trebao ondje nastupiti 150. put za klub s juga Španjolske.

“Bayern je prošle sezone bio pokazao superiornost, te im treba čestitati na tituli Lige prvaka, ali sutra je druga utakmica. Uvjeren sam da su i njihove misli usmjene na nas. Sevilla je posljednjih godina zaslužila poštovanje u Europi te sada želimo uživati u predstojećoj utakmici. Bit će to veliki susret protiv trenutno najbolje momčadi u Europi”, izjavio je Rakitić koji će istrčati s brojem 10 na leđima.

Sevilla je prošli mjesec osvojila Europsku ligu, šesti put u povijesti.