VIDEO Nakon nesreće postao drugi čovjek: milijunaš podijelio cijelo svoje bogatstvo kako bi drugima pomogao

Biznismen i milijunaš je uspio potrošiti gotovo sve svoje bogatstvo kako bi pozitivno utjecao na živote drugih nakon što je doživio prometnu nesreću zbog koje je završio u zatvoru, a onda upoznao ljubav svog života koja mu je itekako promijenila život, piše Daily Mail. 

Sada 38-godišnji Mazzi Dumato odrastao je u Brazilu u Dubaiju, a kada je doživio tešku prometnu nesreću u lančanom sudaru sa svojim milijun kuna vrijednim Ferrarijem, odlučio je preispitati svoj život i krenuti na putovanje. Ondje je upoznao svoju današnju suprugu Milenu te je 21 milijun kuna potrošio na liječenje obitelji i na humanitarne udruge.

Kao uspješan web dizajner zaradio je golemo bogatstvo, a radio je i za kompanije koje se bave marketingom i nekretninama u Dubaiju. Kaže kako svoju transformaciju od “dekadentnog playboya do skromnog humanitarca” duguje svojoj supruzi i prometnoj nesreći. Nadodao je kako je mislio da je postigao sve u životu kada je kupio
Ferrarija, ali da mu je zatvor pomogao da shvati kako je jednak kao i drugi.

Nakon zatvora je putovao te je u Brazilu upoznao suprugu koja je tad radila kao volonterka u Kongu koja se i sama liječila od leukemije.

“Upoznao sam ovu ženu netom nakon što se vratila iz Konga i ona je sad moja supruga Milena i nevjerojatno me inspirirala. Počeli smo živjeti zajedno i kovati planove što bismo sve mogli napraviti. Ona je doista dirnula toliko ljudi, od bebica do najstarijih ljudi u selu. Svi je vole, ne zbog novca koji daje nego zbog njenog vremena. Tad sam shvatio da humanitarni rad nije dijeljenje novca, nego psovećivanje vlastitog vremena drugima. Shvatili smo da ne možemo davati novac humanitarnim udrugama, nego da bismo trebali osnovati svoju”, kazao je.

Sa suprugom živi u Južnoj Americi gdje imaju restoran u kojemu spavaju ako nisu u svom VW kamperu.

“Zapravo sam se odrekao cijelog svog bogatstva. Kad sam otišao iz Dubaija, imao sam oko tri milijuna dolara (oko 20 milijuna kuna). Oko milijun sam potrošio na zemljišta, a dva milijuna na bolničke račune svoje žene, moje nakon nesreće i račune brata koji je imao tumor na mozgu zbog kojeg se još uvijek nalazi u bolnici. S tim smo novcem izgradili odjel intenzivne njege u Florianopolisu gdje ćemo i njega premjestiti. On je zadnji živi član naše obitelji i nije bilo upitno hoću li mu pomoći”, ispričao je ovaj preporođeni čovjek. /HMS/

more recommended stories