Published On: Uto, velj 19th, 2013

VIDEO: Ingrid Antičević u Europarlamentu: 'People must trust us! Thank you'

ingridNitko od kolega nije mi prigovorio zbog mog engleskog. Zašto bi mi prigovorili? U čemu je problem? – u čudu je upitala Mrs. Antičević Marinović te dodala kako misli da je govor u redu.
Hrvatska europromatračica, SDP-ova Ingrid Antičević Marinović, pošteno se obrukala u svom govoru na vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta, a nakon toga ‘mrtva-hladna’ izjavila kako ‘ne vidi u čemu je problem’.
– Nitko od kolega nije mi prigovorio zbog mog engleskog. Zašto bi mi prigovorili? U čemu je problem? – u čudu je za Večernji list rekla Mrs. Antičević Marinović te dodala kako misli da je govor u redu.
– Ima pogrešaka? Pa svi imamo pogrešaka – objasnila je europromatračica te dodala kako će u Europskom parlamentu i dalje govoriti engleski jer je njen govor sadržajno čak i pohvaljen u Bruxellesu.
Govor je instantno postao hit na društvenim mrežama gdje je Antičević Marinović uspoređena s Jadrankom Kosor koja je svojedobno također ‘briljirala’ na engleskom. Evo kako ‘zvuče’ neki od mnogobrojnih komentara:
– Maja Šatalić: Koliko je žalosno njezino ne mogu reći pričanje na hrvatskom jer je to više blebetanje koje je samom sebi svrha, toliko je smiješno koliko se ljudi osjećaju pametnijima upotrebljavajući strani jezik kojim nimalo ne vladaju umjesto da se služe hrvatskim jezikom.
– Darko Tomicic: Kad isključiš zvuk djeluje kao da ulaže ogromne napore u borbi s krucijalnim svjetskim problemima, a ustvari se samo hrva sa stranim jezikom na život i smrt.
– Ivanka Kaleb Kropf: Sramota!!!!!!
– Lidija Markić Barta: Užas, koja sramota, al bitno da su se svi našli smijati jaci, još je ova valjda i pripremljena kao. Pa u kafiću na moru ta ne bi radila, ma ni na placu, kakvom kafiću.
– Bozidar Kosanovi: Tko nama kroji gaće i vodi državu??? totalni NEPISMENJACI!!!! Tko im je dao diplome o završenoj osnovnoj školi,pitam se???!!!!!!!!!
– Mrk Trb: Ko da ju je borat učio engleski!
– Imotski Sutra: Ajme nama
– Vedran Škrinjarić: U prvih 10 sekundi izgleda kao da je stresla litricu brendija

Podsjetimo, Ingrid Antičević Marinović je još prije godinu dana na pitanje novinarke ‘What is your main goal in Bruxelles?’ (Koji je vaš glavni cilj u Bruxellesu?) odgovorila s ‘Yes. Thank You, very Much.’ (Da. Hvala Vam, puno.’).

 
http://www.dnevno.hr