Published On: Sub, pro 11th, 2021

VIDEO Grmoja: Mi nismo protiv cijepljenja, nego protiv covid-potvrda i mjera

POTPREDSJEDNIK Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja ponovio je danas u Šibeniku vezano za referendum protiv covid-potvrda i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako su mjere uvedene da se građane indirektno prisili na cijepljenje, a da oni nisu protiv cijepljenja.

Konferenciju za novinare Grmoja je održao na šibenskoj tržnici pored štanda Mosta na kojem su prikupljali potpise građana za referendum protiv covid-potvrda i Nacionalnog stožera.

“Cijepiti se može svako tko želi”

Ponovio je njihova stajališta da se građane plaši pandemijom, kako ih se terorizira, da su mjere uvedene da se građane indirektno prisili na cijepljenje. Ponovio je i da covid-potvrde ne pomažu u sprečavanju širenja zaraze.

Grmoja je, uz ostalo, naveo da ovo nije referendum Mosta protiv cijepljenja, već protiv covid-potvrda i protiv Nacionalnog stožera civilne zaštite, a cijepiti se, kaže, može svatko tko želi.

“Ja ne želim odgovarati gospodinu Zekanoviću”

Niječno je odgovorio na pitanje novinara – je li danas odabrao Šibenik za svoju tiskovnu konferenciju kao odgovor zastupniku Hrvatskih suverenista Hrvoju Zekanoviću, koji je u raspravi u saboru ovaj tjedan prozvao zastupnike desnih stranaka da su, izbjegavajući jasno pozvati građane na cijepljenje – odgovorni za visoku smrtnost u Hrvatskoj zbog covida-19.

Nije to odgovor Zekanoviću, rekao je Grmoja, dodavši: “Ja ne želim odgovarati gospodinu Zekanoviću niti njemu slati poruke. Sve što mi radimo je da šaljemo poruke Stožeru i vladi, oni su ti koji upravljaju ovom krizom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je kako je skandalozno da je oporba potpuno isključena iz upravljanja ovom krizom otpočetka, a da ju se proziva odgovornom za ono što se događa oko broja smrtnih slučajeva.

Zekanovićev istup nazvao je čudnim

“Sjetite se da su prije nekih sedam dana na HDZ-ovu Facebooku objavljena lica zastupnika Mosta s brojem umrlih u Hrvatskoj, a ja sam prozvan Nikola Ivermektin Grmoja, iako nikad taj ivermektin nisam ni spomenuo niti imam pojma o tome. Ali to je očito ta taktika da se nešto prilijepi Mostu, a zašto je gospodin Zekanović odlučio na takav način govoriti, ne znam, ali to je dosta čudan istup”, izjavio je novinarima u Šibeniku Mostov potpredsjednik.

“Odaziv na referendum je vrlo dobar”

O broju dosad prikupljenih potpisa za referendum Grmoja nije htio govoriti, rekavši samo da je “odaziv vrlo dobar”. Upitan da komentira Zekanovićevu ocjenu da su zastupnici desnice antivakseri, Grmoja je odgovorio:

“To je lijepljenje etiketa. Ne znam što to znači biti antivakser, ja sam cijepio svoje dijete svim cjepivima, ali nema nikakve šanse da svoje dijete cijepim s ovim cjepivom jer ova bolest za moje dijete nije uopće opasna. Imao sam koronu, prebolio sam je, djetetu mi ništa nije bilo i netko da tjera moje dijete na cijepljenje zbog bolesti koja nije opasna za njega, o tome nema govora”, dodao je.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments