Published On: Pon, ruj 24th, 2018

(VIDEO) Grabar-Kitarović posjet New Yorku započela s hrvatskom dijasporom i “Lijepa li si”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravi u SAD-u gdje će ovog tjedna sudjelovati na zasjedanju Opće skupštine UN-a u New Yorku.

Boravak u SAD-u započela je misom i druženjem s hrvatskom zajednicom u New Yorku, a nije propustila priliku s dijasporom zapjevati Thompsonovu “Lijepa li si”..

Hrvatska župa sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela je rimokatolička župa i dio je nadbiskupije New York, a okuplja Hrvate iz čak četiri američke savezne države: New Yorka, New Jerseyja, Connecticuta i Pennsylvanije.

 

 

“Važno je zahvaliti svima koji su sve ove godine svoje strpljenje i energiju uložili u očuvanje hrvatske zajednice i koji su u svojoj drugoj domovini predstavljali najbolje od svoje Hrvatske koju uvijek nose u srcu”, poručila je Predsjednica na Facebooku.

 

Kolindu Grabar Kitarović danas čeka niz obaveza u New Yorku.

Prvo će nazočiti, kako to piše u najavi na njezinoj službenoj stranici, ‘događaju visoke razine u organizaciji SAD-a pod nazivom ‘Globalni poziv na djelovanje oko svjetskog problema droga”. Potom će sudjelovati na otvaranju Mirovnog sastanka na vrhu ‘Nelson Mandela’, a slijedi bilateralni sastanak s predsjednikom Paragvaja Marijem Abdom Benitezom.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare