Published On: Ned, ruj 5th, 2021

(VIDEO) Emotivni govor Crnogorke širi se mrežama: Ne damo Cetinje, ne damo našu kuću

Ustoličenje mitropolita crkve Srbije ne može se dogoditi na Cetinju, kaže Ivana Pajović

Novinari su jučer na barikadama na putu do Cetinja razgovarali s Crnogorkom Ivanom Pajović. Na njene izjave rijetki su ostali ravnodušni

Mi smo crnogorske majke, sestre, simbol, stup crnogorske obitelji, pa i države. Želimo da sve ovo prođe mirno. Poslije milijun molbi, preklinjanja, mi smo došli do zida da se ustoličenje mitropolita crkve Srbije ne može dogoditi na Cetinju. Ni mi ne idemo nikoga provocirati, ne idemo u podgorički hram. Svatko ima pravo moliti se. Za vrijeme njihovog litijanja, mi nismo imali ništa protiv. Svatko neka se moli, neka iskazuje svoj bunt na svoj način.

Mi samo tražimo da ispoštuju nas i našu kuću. Ne damo Cetinje, cetinjski manastir, ovo je početak priče o cetinjskom manastiru – kazala je Pajović.

Imala je poruku i za one koji šire mržnju.

Proći će i peti rujan. I nakon nedjelje moramo živjeti. Doveli su nas do zida, nemamo što no da se branimo, tuđe nećemo, svoje ne damo.  Savjetujem botovima i ostalim iz velikosrpskog svijeta da ne uče povijest s Wikipedije, gdje su svaku našu dinastiju prepravili da je srpska, nego da otvore i dođu u cetinjsku arhiva i pročitaju i nešto nauče. Mi ovdje nismo uličarke, ali kad dođete do zida, svoje branite. Ovdje ćemo biti ne do sutra, nego do prekosutra i dokle god treba – poručila je Ivana Pajović.

guest
nije obvezno
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
63
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x