Published On: Pet, srp 8th, 2016

VIDEO DRAMA U DALLASU Snajperisti ubili 11 policajaca: “Kraj dolazi, bombe su posvuda”

Petero policajaca iz Dallasa ubili su snajperisti tijekom prosvjeda zbog nedavnih slučajeva policijskog nasilja nad Afroamerikancima.

Obojica napadača su u pritvoru. Jedan se sam predao, dok je drugog uhvatila policija, javlja BBC News. Još traje okršaj policajaca s naoružanim muškarcem koji se sklonio u garažu.

“Osumnjičenik je rekao našim pregovaračima da kraj dolazi, da će još policajaca stradati te da su po centru grada postavljene bombe “, rekao je šef policije Dallasa.

Pucnjava je izbila dok su prosvjednici marširali gradom.

Navodno je na mjestu pucnjave pronađen i sumnjiv paket kojeg pretražuju pirotehničari.

Šef policije Dallasa kazao je kako snajperisti u zasjedi upucali 11 policajaca, od kojih je petero preminulo.

Pucali su s povišenih pozicija u Belo Garden parku oko 20.45 sati po lokalnom vremenu. Dvojica policajaca su na operaciji, a trojica su u kritičnom stanju. Ukupno su ozlijeđena sedmorica policajaca, prenosi Index.

Jeff Hood, jedan od organizatora prosvjeda kazao je kako su ljudi panično tražili zaklon kad je krenula pucnjava.

“Ostvarila se naša najgora noćna mora. Ovo su teški trenuci za Dallas”, rekao je Mike Rawlings, gradonačelnik grada Texasa.

Policija je objavila i fotografiju muškarcu za kojeg se sumnjiči da je povezan s napadima.

Podsjetimo, ubojstvo Philanda Castilea nakon što ga je zaustavila policija u srijedu u Falcon Heightsu u Minnesoti, te ubojstvo Altona Sterlinga dva dana ranije ispred trgovine mješovitom robom u Baton Rougeu u Louisiani, posljednji su u nizu incidenata s policijom i vatrenim oružjem koji su doveli do prosvjeda i poziva za promjenu načina ophođenja policijskih službenika s crnačkom zajednicom./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>