Published On: Uto, ožu 5th, 2013

VIDAN NAPREDAK U EPHZHB: Puno više kriminala, kriminala i kriminala…

Nepravilnosti u radu nelegalne uprave Javnog poduzeća Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne su brojne, što najbolje prikazuje financijsko izvješće za prošlu godinu. Budući da je uprava nelegalna od nje se i nije moglo očekivati da radi legalno. Oni koji su 15 godina čekali vlast kako bi opelješili hrvatske županije, čije ukidanje danas traže, istu matricu ponašanja ponovili su i čim su zajašili putem bošnjačke ruke na čelna mjesta hrvatskih javnih tvrtki Bratija po lopovluku, pravaški kojoti, uz lijanovićevski sistem izvlačenja love, ovu nekad uglednu tvrtku sveli su na razinu županija koje su netom uništili. Čudo je da se sindikati s njima ne obračunaju fizički nego ih , takve nelegalne, pokušavaju maknuti legalnim sredstvima.
Kako piše današnji Večernji list, svakodnevno propadaju natječaji jer se direktori između sebe ne mogu dogovoriti tko je od ponuđača najpovoljniji ili najpodobniji. Također, navodi se kako je tijekom prošle godine realizirano svega 11 od 13 posto ukupno planiranih investicija.
Zbog nemogućnosti dogovora oko izbora najpodobnije osiguravajuće kuće za osiguranje imovine i djelatnika JP Elektroprivreda HZ HB, već punu godinu dana djelatnici ovog poduzeća nisu osigurani. Naime, zbog činjenice da rade na različitim i po život opasnim poslovima praksa poduzeća je dosadašnjih godina bila osigurati sve djelatnike u slučaju ozljeda na poslu, međutim istekom ugovora s Croatia osiguranjem prošle godine djelatnici su ostali bez ove vrste osiguranja“, piše Večernji list.
Također, istaknuto je kako je uprava poduzeća na čelu s direktorom Nikolom Krešićem u godinu dana poslovanja uspjela napraviti minuse od 40 milijuna maraka čime je poduzeće krajem prošle godine dovela do kolapsa.