Published On: Sri, lis 24th, 2018

Victor Orban: ‘EU želi stvoriti nadnacionalni multikulturalni imperij!’

Mađarski premijer Viktor Orban ponovio je danas tvrdnje da Europska unija želi  stvoriti “europsku imperiju”, koja će “pokoriti države na kontinentu”.

Orban je pozvao birače da odbace globalizam i podrže “kulturu domoljublja” na europskim parlamentarnim izborima sljedeće godine, prenio je AP.

Mađarski premijer je rekao da će, ukoliko se migracije nastave, autohtoni Europljani postati manjina, a teror će postati dio života u većim gradovima.

Europska unija želi preuzeti obranu vanjskih granica pojedinih država kako bi omogućila ulazak migranata, izjavio je Orban sredinom rujna.

Upravljanje migracijom

Prema njegovim riječima, europske birokrate “ne žele zaustaviti migracije, već žele njome upravljati”, prenosi agencija AP.

“Nije ispravno to što žele od nas oduzeti pravo na zaštitu granica i to što Bruxelles želi dirigirati obranom mađarskih granica. Naše granice ne samo da brane profesionalci, već i domoljubi”, kazao je on.

Mađarski premijer citirao je izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel u kojoj je ona poručila kako će države članice EU-a morati ustupiti pojedina nacionalna prava Frontexu, prenosi kamenjar.com

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare