Vi što živite u gradu i imate okućnicu, učinite sve da te okućnice budu zasijane i zasađene

“Može se dogoditi da sutra zatvore tržište za hranu, najvažnije je da kroz podršku našim poljoprivrednicima omogućimo da se zasije što više. Vi što živite u gradu i imate okućnicu, učinite sve da te okućnice budu zasijane i zasađene. Trebat će nam hrane. Ne smijemo dozvoliti da kraj ovako bogate zemlje ispaštamo sa stanovišta hrane”, rekao je Milorad Dodik član Predsjedništva Bosne i Hercegovine

On se danas susreo s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem s kojim je razgovarao o epidemiološkoj situaciji u ovom gradu, gdje su do sada registrirana tri osobe zaražene virusom korona.

“Sve što je dobro i što je korisno ne treba da bude samo stvar nas nego i vas, građana. Nema mjesta nikakvoj panici, RS je poduzela niz opsežnih mjera. Ono što je najvažnije je da izbjegnemo tzv. talijanski scenarij. Molim sve da ostanu kući. Jučer smo u Srbiji razgovarali o tome da sve ono što Srbija proizvodi da mi možemo nesmetano da nabavljamo, u oblasti opreme i lijekova. Srbija ima svoje probleme i izložena je kao i mi sami”, kazao je Dodik.

more recommended stories