Published On: Ned, svi 21st, 2017

VESELA ATMOSFERA NA HODOČAŠĆU U LOURDESU Pogledajte kako Predsjednica, ministri i vojnici pjevaju ‘Lijepa li si’

Međunarodno vojno hodočašće u Lourdesu jučer je svečano otvoreno, a naravno, u poznato svetište stigla je i Hrvatska vojska i policija. Na otvorenju dvadeset i petog hodočašća Hrvatske vojske i policije prisustvovali su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Matanović.

Predsjednica je danas preko svog Instagrama prenijela djelić atmosfere iz Francuske, a ako je suditi po kratkom video-uratku, čini se da je raspoloženje poprilično veselo. Na snimci Grabar-Kitarović u društvu ministara i pripadnika HV-a i policije pjeva Thompsonovu ‘Lijepa li si’.

Ovogodišnje hodočašće je i jubilarno dvadeset i peto na kojem sudjeluju Oružane snage Republike Hrvatske i pripadnici policije. U hodočašću sudjeluje  oko 800 hrvatskih vojnika, policajaca i branitelja predvođenim vojnim biskupom Jurom Bogdanom. Zapovjednik 25. hodočašća Hrvatske vojske i policije je brigadni general Miroslav Kovač.

Ovogodišnje hodočašće u Lourdes odvija se pod motom „Daruj nam mir“, a na njemu sudjeluju pripadnici oružanih snaga iz šezdesetak država. Hodočašće završava svečanim koncelebriranim euharistijskim slavljem u nedjelju 21. svibnja 2017. godine, navode iz MORH-a, prenosi Jutarnji.hr

 

#Lourdes #hodocasce #nekavidedanasima

A post shared by Kolinda Grabar-Kitarović (@predsjednicarh) on