Published On: Čet, lis 15th, 2020

Verbalno napadnuti Alemka Markotić i novinarska ekipa

Televizija N1 izvijestila je u srijedu da je neposredno prije javljanja uživo za njihovu gošću Alemku Markotić i novinarsku ekipu verbalno napao mladi par koji je vikao na njih zašto nemaju maske.

Verbalni napad dogodio se u parku na križanju Selske i Krapinske u Zagrebu, gdje su se prije uključenja live muškarac i žena zaustavili pored novinarske ekipe koja se pripremala za uključenje u Dnevnik i razgovor s ravnateljicom Klinike za infektivne bolesti Alemkom Markotić, navodi N1.

Nakon prigovaranja što nemaju maske mladi par se odmaknuo, ali se minutu prije uključenja u Dnevnik vratio i počeo derati i prijetiti, dok je muškarac svom psu, dobermanu, kojega je vodio rekao: Tu sjedi, čekaj napad!.

N1 navodi da je između Markotić i reporterke bilo dva metra razmaka i da oko njih nije bilo drugih skupina ljudi koji bi predstavljali potencijalni rizik od širenja zaraze.

 

Verbalni napad na Twitteru je osudio glasnogovornik Vlade RH Marko Milić.

Osuđujemo sramotan i primitivan nasrtaj te prijetnje gospođi Alemki Markotić i televizijskoj ekipi N1 Televizije, kao i verbalni napad na ministra Vilija Beroša uoči javljanja za RTL Danas. Gospođa Markotić i gospodin Capak nedavno su zaprimili prijetnje, čime se bave i nadležna tijela. Radi se o izljevima isključivosti i mržnje, s namjerom ugrožavanja drugih, što je suprotno kulturi tolerancije koju trebamo graditi u civiliziranom društvu, navodi se u objavi na Twitteru glasnogovornika Vlade Marka Milića.