Published On: Wed, Apr 15th, 2020

VELIKO SRCE Započela akcija novotravničke humanitarke za školu u Ugandi: Donacijama izgrađeni zidovi

Niti koronavirus koji je zavladao svijetom nije zaustavio Novotravničanku Martinu Fišić, humanitarku koja iz irskg Dublina vodi akciju za izgradnju škole u selu Karundi u Ugandi.

Iako je gradnja škole zaustavljena zbog pandemije koronavirusa, prije njezinog početka donacijama su napravljeni, kaže Martina, zidovi škole.

“Njihov najveći san se počeo ostvarivati, započela je izgradnja škole. Radost, sreća i ushićenje koje je vladalo selom bilo je neopisivo. Svi stanovnici sela su se udružili i vlastitim rukama kopali temelje uz pjesmu, ali i suze. Plakali su od sreće! Hvala svima koji su pomogli”, kazala je Fišić, te dodala da je u manje od dva mjeseca prikupljeno ukupno 142 donacije, odnosno 4.524 eura.

“Od iznosa koji je trenutno prikupljen izgrađeni su temelji i vanjski zidovi. Sljedeća faza bila bi izgradnja krova kako bi se škola pokrila prije nego počne sezona kiša. Iznos potreban za pokrivanje škole je 4.150 eura. S obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom, koja je nažalost zahvatila i Afrički kontinent, svi radovi na izgradnji škole su obustavljeni. U ovom trenutku obustavljena je i daljnja akcija prikupljanja sredstava iako je platforma Gofundme i dalje aktivna i nećemo je gasiti ukoliko netko i dalje želi donirati novac. U ovom trenutku se samo možemo moliti dragom Bogu i nadati da će ova pandemija što prije prestati uz najmanji mogući broj žrtava”, kazala je Fišić, prenosi drukčiji.ba

Još jednom, bravo Martina.