Published On: Pon, lip 20th, 2016

VELIKI SLAVKO VAS GLEDA: Trebinje uskoro Big brother Vučurević city

Trebinje će uskoro biti pokriveno videonadzorom, što će značajno povećati sigurnost građana i njihove imovine.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević potpisao je danas ugovor o uvođenju video nadzora s predstavnicima tvrtke “SD sustavi” iz Banje Luke koja će u roku od šest mjeseci instalirati 40 kamera na glavnim raskrižjima i bitnim mjestima u gradu koja predstavljaju određeni sigurnosni rizik.

Vučurević je rekao novinarima da je ovaj projekat veoma značajan za grad i njegove stanovnike, napominjući da Grad nema nikavih ulaganja u postavljanju sustava, već će samo plaćati pretplatu za korištenje sustava, u mjesečnom iznosu od 5.000 KM.

Predstavnik “SD sustavi” iz Banje Luke Vedran Smiljanić je istakao da će Trebinje biti prvi grad u Republici Srpskoj koji će na ovaj način imati riješeno pitanje nadzora u gradu.

On je pojasnio da će pet kamera biti postavljeno na ulazno-izlaznim dijelovima grada i da će one imati softver za automatsko prepoznavanje lica, registarskih oznaka i brojanje automobila, dok će preostalih 35 biti instalisano u gradu./Srna/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>