Published On: Sub, stu 3rd, 2018

VELIKI SKANDAL POTRESA NOGOMET Upleten predsjednik FIFA-e Infantino i bivši francuski predsjednik Sarkozy

Procurili su dokumenti koji dokazuju da su Manchester City i PSG svojedobno uspjeli izbjeći kaznu za nepoštivanje financijskog fair playa, i to uz pomoć predsjednika Fife Giannija Infantina, koji je tada bio u Uefi, te tadašnjeg predsjednika Uefe Michel Platini, objavio je Der Spiegel.

Navodno je procurilo 70 milijuna stranica dokumenata o mračnim stranama nogometa.

Uefa je 2010. uvela financijski fair play, kako bi spriječila bogate klubove da suludo troše, te ih ograničavala koliki im manjak smije biti.

Godinama je mnoge čudilo kako Manchester City i PSG izbjegavaju kazne, a prema informacijama koje su procurile njihov glavni ‘saveznik’ tada je bio Gianni Infantino koji se više puta tajno sastajao s njima te im otkrivao detalje iz Uefinih knjiga, prenosi Večernji.hr.

Oni su sklapali nagodbe s Uefom kako ne bi dobili sankcije, te potpisivali ‘sponzorske ugovore’ koja je Uefa tolerirala, a koji su ih štitili da im financijski fair play bude u granicama normalnog.

U ovom skandalu spominje se i ime bivšeg predsjednika Francuske Nicolasa Sarkozyja koji je od katarskog Emira Tamina Al-Thaija na sastanku 2010. zatražio da kupi PSG i lansira sportski kanal u Francuskoj, a za uzvrat će Michelu Platiniju reći da Kataru da Svjetsko prvenstvo 2022. godine./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare