Published On: Sub, lis 19th, 2019

Veliki poraz Borisa Johnsona: Odgodili glasovanje o Brexitu

Glasovanje o sporazumu Borisa Johnsona s EU o Brexitu je odgođeno.

Podsjetimo, britanski premijer Boris Johnson rekao je ranije u subotu, otvarajući raspravu o Brexitu u Donjem domu britanskog parlamenta, kako se nada da će zastupnici prihvatiti sporazum koji je sklopio ovaj tjedan s EU-om te da će Velika Britanija konačno razriješiti situaciju oko Brexita.

“Nadam se da će nam, okupljenima radi obvezujućeg glasanja, biti dopušteno obvezujuće glasanje”, rekao je Johnson referirajući se na mogućnost usvajanja Letwinova amandmana kojim bi se morao stvoriti zakonski preduvjet za glasanje o Brexitu u parlamentu te bi danas moglo doći do odgode.

“Nadam se da je ovo trenutak kada ćemo konačno moći postići razrješenje (Brexita) i pomiriti instinkte koji se bore u nama”, dodao je.

Johnson je u uvodnom govoru u parlamentu rekao da ne postoje razlozi za novu odgodu te da je “daljnja odgoda besmislena”.

Također je kazao da po njegovu uvjerenju predloženi sporazum predstavlja najbolje rješenje.

Johnson je rekao da ni Europska unija nije zainteresirana za daljnju odgodu.

“Britanska javnost i EU žele da se provede Brexit”, kazao je Johnson pozvavši parlamentarce da se demokratski slože oko toga budući da “sporazum može izliječiti zemlju”, prenosi Hina.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare