Published On: Fri, Jul 31st, 2020

VELIKI BRKAN TE PRATI: Facebook kreće u borbu protiv dezinformacija u BiH

Isti program danas je lansiran i u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, dok će se u Hrvatskoj proširiti već postojeći program.

U cilju borbe protiv dezinformacija Facebook surađuje s neovisnim, vanjskim fact-checkerima širom svijeta koji ocjenjuju točnost objavljenog sadržaja. Ovi partneri Facebooka su certificirani od strane Međunarodne mreže za provjeru činjenica (International Fact-Checking Network – IFCN), koja primjenjuje načela poput nepristranosti i transparentnosti izvora informacija.

Facebook je u četvrtak najavio pokretanje programa provjere činjenica u Bosni i Hercegovini, koji će realizirati u saradnji s platformom Raskrinkavanje i Agence France Presse (AFP).

Isti program danas je lansiran i u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, dok će se u Hrvatskoj proširiti već postojeći program.

Vratimo se na ovo priopćenje. Jel Facebook stvarno misli da je Darko Brkan (Raskrinkavanje.ba) neovisan i istinoljubiv, te nepristran lik? Ili je likčina koja godinama srpske i hrvatske portale pokušaca ocrniti pred međunarodnom zajednicom, za račun svojih bošnjačkih političkih uzora, dok najgore nacionalističke ispada u Bošnjaka i plasiranje propagande u cilju bošnjačkog nacionalšovinizma, ne prijavljuje gazdama? Makar mu nudili i četvrti stan.

Radi se o čovjeku koji je sudjelovao u organizaciji fake prosvjeda, za fake aferu Metak, u kojoj su Reuf i Suljagić, nekažnjeno dabome, SIPI i policiji BIH , kao potpunim naivčinama, podmentuli lažnu prijavu prijetnje metkom. Nakon toga “žrtvama” je naravno potreban bio i prosvjed građana. Protiv “Radikala u Islamskoj zajedinici”. U čemu je zasjao naš Darko iz Raskrinkavanja.

Eto on, će se brinuti o istini u Bosnama i Hercegovinama. Za račun Zuckerberga.

I na to je spao Facebook.