Published On: Fri, Apr 12th, 2019

VELIKA TRAGEDIJA Auto sletio u rijeku kod Sarajeva, poginule tri djelatnice škole na putu na sprovod bivše kolegice

U razgovoru s djelatnicima škole Avaz je doznao da su se u vozilu nalazile pedagoginja, nastavnica, higijeničarka i bivša direktorica ove osnovne škole. Poginule su na putu za sprovod bivše kolegice.Za sada je potvrđena smrt tri osobe.

TRI OSOBE su poginule nakon što je auto sletio u rijeku Miljacku kod Sarajeva.

U razgovoru s djelatnicima škole Avaz je doznao da su se u vozilu nalazile pedagoginja, nastavnica,higijeničarka i bivša direktorica ove osnovne škole. Poginule su na putu za sprovod bivše kolegice. Za sada je potvrđena smrt tri osobe.

Veliki broj policijskih službenika PU Istočno Sarajevo, vatrogasnih ekipa i drugih spasilačkih službi nalazi se u mjestu Bulozi gdje je automobil u kojem su bile najmanje tri osobe sletio u rijeku Miljacku.

Kako javlja reporter Klix.ba, koji je na mjestu nesreće, teren je izrazito nepristupačan i zbog toga nisu mogli doći do vozila koje se nalazi u nabujaloj rijeci.

Povećava se nivo vode

Situaciju otežava i kiša pa se nivo vode povećava. Teren niz koji se spasioci, koji su na putu k ovom mjestu, trebaju spustiti dodatno je klizav.

Njegoš Vukadin, zapovjednik Vatrogasne jedinice Pale, rekao je za Dnevni avaz da su pronađena tri tijela.

“Ekipe vatrogasaca s Pala i PVB-a iz Sarajeva stigle su do automobila koji je upao duboko u kanjon okružen šibljem, niskim rastinjem i smećem. Nažalost, pronašli su tri tijela u automobilu”, rekao je Vukadin.

GSS Sarajevo s dva tima i GSS RS je na putu prema mjestu nesreće gdje će raditi na izvlačenju tijela i automobila. U pripravnosti su i druge ekipe GSS iz Sarajeva i RS.

Uzrok nesreće nije poznat.

Nove informacije:

Nakon višesatne potrage, izvučena su tijela tri žene iz korita rijeke Miljacke.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo još vrše uviđaj, izjavila je Srni portparol ove uprave Vesna Stokanović. Podsjetimo, tri djelatnice Osnovne škole “Kovačići” iz Sarajeva poginule su danas u teškoj prometnoj nesreći prilikom slijetanja vozila u provaliju koja je duboka između 100 i 200 metara.