Published On: Sat, Aug 19th, 2017

VELIKA POTJERA DILJEM EUROPE Teroristi planirali napad na baziliku Svete obitelji

Španjolska policija pokrenula je veliku potjeru diljem Europe za novim osumnjičenim vozačem kombija koji je u Barceloni ubio najmanje 13 ljudi.

Prema novim izvješćima, teroristi su planirali napad na baziliku Svete obitelji poznatu pod imenom Sagrada Familia u Barceloni, javlja Telegraph. Bazilika Svete obitelji u Barceloni jedna je od najvećih i najljepših bazilika kršćanskog svijeta. Policija traga za ostatkom članova terorističke ćelije iz Maroka zbog straha da bi mogli izvesti nove napade u poznatim turističkim odredištima.

Policija je objavila da traže Marokanca Younesa Abouyaaqouba (22). Tinejdžer koji je ranije prijavljen kao glavni osumnjičeni, Moussa Oukabir (17), jedan je od petorice ubijenih nakon drugog napada u Cambrilsu.

Također su izjavili da su osumnjičeni planirali “još sofisticiranije napade” te naveli da su zbog eksplozije u srijedu u Alcanaru teroristi ostali bez materijala, pa su izveli “jednostavnije napade pomoću vozila”.
Abouyaaqoub je živio u Ripollu, sjeverno od Barcelone, gdje su uhićene tri osobe, a jedna osoba je uhićena u Alcanaru u petak./HMS/