Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona počeli su rano jutros pretrese na dvadeset jednoj lokaciji na području Zenice. Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “MREŽA III”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih […]

" />
Published On: Sri, ruj 25th, 2019

Velika policijska akcija u Zenici, pretresi na 21 lokaciji

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona počeli su rano jutros pretrese na dvadeset jednoj lokaciji na području Zenice.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “MREŽA III”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Aktivnosti u okviru akcije “MREŽA III ” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “MREŽA I” i “MREŽA II” koje su sprovedene u 2016. i 2017. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od strane lica koja su bila meta operativnih akcija.

Više o detaljima i rezultatima same akcije moći će biti potvrđeno po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u tijeku.