Velika policijska akcija u Zenici, Maglaju i Zavidovićima

U nastavku realizacije operativne akcije kodnog naziva “MREŽA I”, danas u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na dvadeset tri lokacije na području Grada Zenica, dvije lokacije u Maglaju i jednoj lokaciji u Zavidovićima.

Aktivnosti u okviru operativne akcije “MREŽA I” nastavljene i usmjerene protiv 21 osobe čije su kaznenopravne radnje zadokumentirane naznačenim aktivnostima i koje su meta akcije, priopćeno je iz MUP-a ZDK.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu poduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na lišenje slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koje se sumnjiče za vršenje kaznena djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak policijskih akcija kodnog naziva “MREŽA” i “MREŽA I”, koje je provodila Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužiteljstvom Zeničko-dobojskog kantona, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz kaznenih djela.

Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.