Published On: Čet, svi 9th, 2013

VELIKA PLJUSKA ZA RS Izetbegović: Parlamenti i vlade su formirane s onima koji su razarali ovu zemlju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ocijenio je danas da je jasno to što se 09. svibanj obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan “Zlatnih ljiljana” jer borba koju su vodili dobitnici najviših ratnih priznaja, najhrabriji ljudi Armije BiH, bila je borba protiv fašizma.
“Odnijeli su pobjedu i na nama je da realiziramo tu pobjedu i mislim da je realiziramo iako sporo”, kazao je Izetbegović. Dodao je i da se u BiH obrnula konstatacija da je ‘rat politika’ nastavljena drugim sredstvima jer se za BiH može reći da je ta politika nastavljena drugim sredstvima.
Podsjetio je da u BiH nije bilo ratnog pobjednika, te su parlamenti i vlade formirani i s onima koji su razarali ovu zemlju.
“U političkim natezanjima koja traju već 17 godina nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma mi pobjeđujemo jer smo na liniji civilizacijskih vrijednosti integracija koje će prije ili kasnije pobijediti procese dezintegracije”, smatra Izetbegović.
Ocijenio je da je BiH specifična po mnogima stvarima. Ona je točka gdje se religije i svjetovi dodiruju, što može donijeti i loše momente u povijesti. “BiH u svojoj tisućgodišnjoj povijesti je imala nekoliko desetina godina ratova i konflikata, a ostalo je bio suživot”, naglasio je Izetbegović.
Savez udruženja dobitinika najvećih ratnih priznanja ‘Zlatni ljiljan’ i ‘Zlatna policijska značka’ Kantona Sarajevo u povodu 09. svibnja organizirao je tradicionalno druženje u Olimpijskoj dvorani Zetra, a kojem je prisutvovao član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
fena

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare