Published On: Pon, ožu 28th, 2022

Velika Britanija: Nedostatak zamaha i morala protiv ruske vojske

Dodaju da je Rusija najviše dobila na jugu kod grada Mariupola, gdje se nastavljaju teške borbe dok Rusija pokušava preuzeti luku.

Britansko ministarstvo obrane je u jutrošnjem izvješću navelo da se raspored ruskih snaga nije promijenio, odnosno da nije postignut napredak.

U svom najnovijem ažuriranju situacije u Ukrajini, britansko ministarstvo obrane navodi da “nije bilo značajnijih promjena u rasporedu ruskih snaga u zemlji” u posljednja 24 sata.

Oni također kažu da je “trajni nedostatak logistike pogoršan kontinuiranim nedostatkom zamaha i morala protiv ruske vojske, te agresivnim borbama Ukrajinaca.”

Dodaju da je Rusija najviše dobila na jugu kod grada Mariupola, gdje se nastavljaju teške borbe dok Rusija pokušava preuzeti luku, prenosi BBC.

Podsjetimo, danas je 33. dan od početka ruske invazije Ukrajine.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Sale
Sale
2 mjeseci prije

To sigurno. Što se Britanci toliko sekiraju za Ruse? Da nije bilo njihovog potpaljivanja Rusi i Ukrajinci bi se lako dogovorili, ovako im šalju oružje, pa će im Rusi srušiti komplet zemlju i opet će biti isto, ne mogu Ukrajinci to dobiti nikako, a kako će tek obnoviti zemlju Bog zna jer čim završi Zapadnjaci će tražiti drugu zemlju da se igraju rata ovi će ostati sami, raseljeni, srušeni i poraženi

Zineta
Zineta
Šta ti kažeš na ovo?  Sale
2 mjeseci prije

Prljavi britanski zlikovci LOZE UKRAJINCE DA SE ŽEŠĆE UBIJAJU.

KRVAVA KRALJICA SOTONA IZ LONDONA TRAŽI JOŠ UKRAJINSKE KRVI.

Fiko
Fiko
Šta ti kažeš na ovo?  Sale
2 mjeseci prije

Poslije Ukrajine, neka se pripremi Britanija….

Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
2 mjeseci prije

Dašta, tolilo su demoralizovani da drže u Ukrajini teritoriju veličine Velike Britanije uz maksimalno očuvanje infrastrukture i života civila. Nego, bagro maglenog Albions, meni bi bilo strašno da Rusiju hvalite.

Legitimni uzepe politiĆar
Legitimni uzepe politiĆar
2 mjeseci prije

Doci ce rusima u ispomoc “bojna poglamnik Pavelitch”.