Published On: Sub, srp 23rd, 2016

VELIKA BRITANIJA Nakon Brexita prijavljeno 6.200 napada na strance

Britanska policija priopćila je u petak da je prošli mjesec prijavljeno blizu 6200 napada na strance, nakon referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU, gdje je imigracija bila ključno pitanje.

Od 16. lipnja, u četiri tjedna policijske snage širom zemlje rekle su da je prijavljeno 6193 napada, a da je najčešće posrijedi bilo uznemiravanje, napadi i drugi oblici nasilja poput verbalnog zlostavljanja ili pljuvanja.

Britanci su glasali 23. lipnja za izlazak iz EU nakon duboko podijeljenih kampanja u kojima je kontrola imigracije bila jedan od glavnih argumenata onih koji podržavaju napuštanje EU. Otkad su rezultati objavljeni, muslimani i istočni Europljani kažu da su posebno napadani.

Zadnje brojke pokazuju da je u prva tjedna srpnja bio 3001 napad, 6 posto manje u usporedbi s prijašnja dva tjedna ali još 20 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>