Published On: Mon, Jul 17th, 2017

VELIKA AKCIJA U SRBIJI U 27 gradova uhićeno 360 ljudi, evo za što ih sve terete

ZBOG različitih kaznenih djela, u velikoj policijskoj akciji u Srbiji je uhićeno 360 osoba, izjavio je u nedjelju srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je naveo da su, u suradnji s tužiteljstvima, protiv još 202 osobe podnesene kaznene prijave u redovitom postupku. Policijska akcija “Ares” provedena je u 27 općina i gradova.

Stefanović je na press konferenciji naveo da su među kaznenim djelima za koja se sumnjiče uhićeni neovlaštena proizvodnja i prodaja narkotika, pokušaj ubojstva, silovanje i nedozvoljene spolne radnje, iskorištavanje malodobnih osoba za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva i teške krađe.

Ministar policije obavijestio je da su pripadnici MUP-a zaplijenili 167 kilograma narkotika – kokaina, heroina, hašiša, marihuane i ekstazija kao i da su otkrivena tri laboratorija za proizvodnju marihuane.

U ovoj akciji oduzeto je i 29 pušaka – četiri automatske, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada streljiva te 19 vozila kao i više računala i materjala koji svjedoče o pedofiliji.

Stefanović je prethodno izjavio za TV Pink da je policija više mjeseci pratila određene kriminalne grupe i pojedince.