Published On: Pet, srp 23rd, 2021

Veleposlanstvo SAD u BiH pozdravilo Inzkovu odluku

“Negiranje genocida i glorificiranje ratnih zločinaca neprihvatljivi su i podrivaju uzajamno povjerenje neophodno za napredak BiH na putu ka EU. Čin odlazećeg visokog predstavnika pokazuje koliku važnost on pridaje ovom pitanju koje je važno za stabilnost BiH i naglašava kontinuirani imperativ da svi u BiH trebaju dati svoj doprinos pomirenju. Zakon o dopuni Kaznenog zakona BiH početna je točka za konkretniji razgovor i korake koje trebaju poduzeti lokalni akteri u vezi s praktičnom provedbom”, istaknuli su iz Veleposlanstva SAD o Odluci visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Naglašavaju da genocid u Srebrenici nije tema za raspravu, nego povijesna činjenica.

“Jednako tako je važno naglasiti da ovi strašni zločini nisu odraz niti osuda cijelog jednog naroda. Glorifikacija ratnih zločinaca od bilo koje strane ili neuvažavanje patnji bilo koje zajednice u BiH degradira sjećanje na žrtve i podriva pomirenje. Vrijeme je za istinsko okretanje ka budućnosti koja će biti zasnovana na miru i međusobnom povjerenju”, naglašavaju iz Veleposlanstva SAD.

Kako su istaknuli podržavaju sve one u BiH čiji su napori usmjereni ka jačanju temelja mira i prosperitetnije budućnosti, kao i mandat visokog predstavnika u praćenju provedbe civilnih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma i podršci istoj./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x