Published On: Sub, sij 1st, 2022

VELEPOSLANSTVO RUSIJE: Proglašenje ruskog dužnosnika za personu non grata bespravna provokacija Prištine

Proglašenje ruskog dužnosnika u UNMIK-u (Misija UN-a na Kosovu) za personu non grata od vlasti u Prištini predstavlja provokaciju, priopćilo je Veleposlanstvo Rusije u Srbiji i pozvala administraciju UN u regiji da u potpunosti osigura sigurnost ruskih službenika.

“Smatramo ovu `odluku` Prištine još jednom antiruskom i anti-UN provokacijom koja je poduzeta kako bi pridobila naklonost zapadnih mentora. Polazimo od toga da u skladu s međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN-a, koje je ključno za rješenje kosovskog pitanja, nema nikakve pravne posljedice”, navedeno je u priopćenju.

Iz Veleposlanstva su poručili da ruski diplomati računaju na to da će UNMIK oštro i nedvosmisleno osuditi ispad vlasti, kako kažu, samoproglašenog Kosova.

Vlasti Kosova službeno su objavile da proglašavaju za personu non grata službenika Misije privremene uprave UN-a na Kosovu, koji je državljanin Rusije, zbog “aktivnosti koja je nespojiva s diplomatskim statusom”.

Ministrica vanjskih poslova Kosova Donika Gervala navela je u objavi na Twitteru da Priština stoji uz svoje saveznike u “djelovanju protiv zlonamjernih akcija koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost i ustavni poredak Kosova”./HMS/

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ruga
Ruga
24 dana prije

Ma šipci su ko i naše mošnje. Ne znaju kako voditi državu.

Šaćir soros
Šaćir soros
Odgovori   Ruga
24 dana prije

Znaju Sipci a znaju BOSNJE…BOSNJE imaju dva neprijatelja …moraju TRPJETI..

Hercegovinamostar
Hercegovinamostar
Odgovori   Šaćir soros
23 dana prije

J.bat cemo vam mamicu sljedeci pit kad zarati i to ce bit cistke Mosnja tako da mir napokon dode na ove prostore.Vi Taljibani ste najveci destabiliziraci factor na ovim prostorima. Samo mali Blic ratic 2-4 godine i i da se napokon stavi tacka na i. Trebali smo sve Taljibane poslat onda kad se Turska povlacila jer sada nebi imali problema. Bogec Taljibancici