Published On: Čet, ruj 2nd, 2021

VELEIZDAJA O KOJOJ SE ŠUTI: Kako bi US mediji nazvali Bidena kada bi u svijetu lobirao za rušenje Ustavnog poretka SAD-a?

Konstitutivnost je SSSR prevaziđeni model, treba ukinuti konstitutivnost , itd, kazao je čovjek koji je prije godinu i nešto pred Parlamentom BIH prisegnuo da će kao predstavnik konstitutivnih Hrvata, braniti konstitutivnim predsjedničkim vetom, ustavni poredak BIH i prava konstitutivnih naroda.

Hrvatski predstavnik u BIH, kojeg su nam Bošnjaci nametnuli dakle nije baš nešto naročito pametan lik. On ne poznaje zemljopis. Dayton smatra ruskim gradićem a Hollbrooka ruskim diplomatom.

Bošnjački Namet potom ima problem s moralnim kodeksom u sebi.

Prilično je nemoralno ubirati “konstitutivnu plaću” kleti se u to da ćeš čuvati državu i konstitutivne narode prilikom preuzimanja dužnosti  a  potom govoriti protiv konstitutivnosti.

Prilično je odvratno predstavljati se Predsjedavajućim neke države a po svijetu pljuvati po njenom Ustavu.

Svaka država to sankcionira i svako društvo. Samo BIH ne.

Jer nije država. Jer je slaba. A OHR podržava njeno razbijanje mirnim putem dopuštajući Komšiću da govori što govori.

On opet zna zašto to govori. Svjestan je da nikada više po postojećem Izbornom zakonu neće moći dobiti izbore. Svjestan je da su Hrvati ipak na kraju dobili ovu bitku.

Što i nije neka pobjeda, jer borba  Hrvata da im se osigura zajamčeno pravo predugo traje pa pobjeda da sam odlučuješ tko će biti tvoj predstavnik u Predsjedništvu baš i i nije neka pobjeda.

Stoga Komšić pokušava nemoguće. zove Podemiste, prijeti , pjeni, priča gluposti, želi nametnuti ideju jednog predsjednika kao uvjet za prihvaćanje ustavnosti Doma naroda, u tome grmu vidi svoju šansu. Koja bi se tek tada izgubila.

Svjestan je i da kao bošnjački član predsjedništva nikada neće moći skupiti dovoljan broj glasova pa mu nastavak postojećeg modela u kojem se ukida nacionalna pripadnost kandidata, ne odgovara.

Čovjek se naprosto navukao na presjedničku plaću i ne želi odustati od cilja – srušiti Guiniessov rekord u broju predsjedničkih mandata. Ako je cijena toga rušenje BIH, ma hajte molim vas. Tko ju je ikada i volio, pa jelte?

No na stranu zezancija.

Vratimo se na pravo i pravosuđe.

Je li policija naše ozbiljne države danas ozbiljno zakucala na kuću Željka Komšića i uručila mu tužbu za kazneno djelo podrivanja ustavnog poretka BIH na razini međunarodne špijunaže?

Nije.

Je li Visoki predstavnik, kojeg Komšić priznaje,  najavio njegovu hitnu smjenu zbog podrivanja ustavnog poretka BIH?

Nije.

Zašto nije? I kako to da o Komšićevom udaru na BIH Ustav nema polemike u BIH?

Zar nismo svi isti prema zakonu i zar nemamo svi isti medijski tretman kada kršimo Ustav?

Očito je da nismo. I da je OHR-ova BIH država otvorenog rasizma. U kojima je jednima dozvoljeno javno lobirati protiv Ustava BIH a drugima drugima koji brane Ustav dozvoljene su samo kaznene prijave.

Zamislimo  Čovića kako na Bledu govori o tome da je Federacija prevaziđena te ju treba ukinuti i da on na tome radi? Kakve bi bile reakcije da se napadne ta ustavna kategorija? Koliko bi dana trebalo da na OHR stolu osvane rješenje o zabrani političkog rada Draganu Čoviću? 

Zamislimo Dodika koji kaže da VRS nije radila zločine, i da to su samo zločini neodgovornih pojedinaca. Koliko dana bismo čekali kaznenu prijavu protiv njega? I zašto je nema protoiv Džaferovića?

 

U BH Zakonu jasno stoji:

“Tko stranom državniku izda tajnu, ili za stranu državu radi na urušavanju ustavnopravnog poretka BIH bit će kažnjen kaznom zatvora od…”

Za koju državu Komšić želi urušiti konstitutivnost u BIH? Ustanu kategoriju? Tursku? Afganistan? Nemamo pojma. Iskreno i ne zanima nas. Ali izabrani predstavnik u Predsjedništvo, makar izabran sa svim mogućim hairli glasovima malo se zanio. Čak i takav nametnut on je dužan svoju predsjedničku dužnost obavljati drugačije od stranačke. Mora poštovati zakone i Ustav BIH. Jedno je imenovati kaznenim djelom osobu bez diplome na mjesto diplomata. Al posve je druga razina hodati po svijeti i lobirati protiv ustava vlastite zemlje iako te Ustav i Zakon obvezuje, dok si na toj funkciji da braniš njen postojeći ustav.

Stoga ako ne bude kaznene prijave ni protiv Komšića a ni protiv Džaferovića, slijedi nova runda kaosa u BIH. A potom i njen raspad.

Ili neko misli da će kršćanima biti snimana svaka riječ u BIH, i da će biti optuživani za svaki mogući verbalni delikt dok će Muslimansko bratstvo Komšić Džaferović slobodno šetati bez optužnice makar jedan negirao zločine ABIH a drugi po svijetu lobirao za rušenje ustavnog poretka zemlje koju predstavlja.

Krah pravnog sustava u pravilu znači kraj svake zemlje. Taj kraj je danas upravo počeo.

 

guest
nije obvezno
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
53
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x