Published On: Pon, sij 7th, 2013

Vegar: HDZ 1990 očekuje potporu međunarodne zajednice u funkcioniranju ustavnih inistitucija FBiH

 

Hrvatska demokratska zajednica 1990 od predstavnika OHR i međunarodne zajednice očekuje podršku za funkcioniranje ustavnih institucija FBiH, kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik te stranke Veso Vegar uoči skorašnjega sastanka stranka koje čine parlamentarnu većinu u FBiH s predstavnicima međunarodne zajednice. 
Naglasio je kako od međunarodne zajednice ne očekuje podršku jednoj ili drugoj stranci već podršku FBiH jer je to istovremeno i podrška cijeloj državi jer se “ove negativne posljednice koje svi osjećamo sutra mogu preliti i već se prelijevaju na cijelu BiH”.
“Od OHR-a i međunarodne zajednice ne očekujemo da nam odobre poteze koje mi planiramo poduzeti. Mi želimo informirati predstavnike međunarodne zajednice o namjerama koje ćemo poduzeti u Parlamentu FBiH te ukazati još jednom na ozbiljnost postojeće situacije, odnosno paralizu izvršene vlasti sa svim negativnim posljedicama koje to ostavlja kako na javna poduzeća i gospodarski sektor, tako i na odnose u društvu”, istaknuo je Vegar.
“Isto tako, očekujemo pozitivan angažman međunarodne zajednice u zaštiti ustava i zakona i ukazivanja na činjenicu da neki, umjesto da poštuju ustav i zakon, koriste sve moguće manipulacije te krše Ustav i zakon”, dodao je on.
Na pitanje kada bi po njegovu mišljenju moglo doći do rekonstrukcije federalne Vlade, Vegar je kazao kako bi HDZ 1990 želio da se to dogodi što prije te kako očekuje da će većina oba federalna doma uskoro izglasati nepovjerenje federalnoj Vladi.  (Dnevnik.ba/F)