Published On: Pet, lis 11th, 2019

Večernji list otkrio: Lana Bijedić je iz Čapljine pješačila sama šest kilometara prije smrti

Lana Bijedić pješačila je gotovo šest kilometara od Gazprom benzinske crpke na izlazu iz Čapljine do kružnog toka kod Zvirovića, saznaje ekskluzivno Večernji list iz izvora bliskih istrazi.

Donose i njezinu posljednju fotografiju s videonadzora u Čapljini i rekonstrukciju slučaja koji je šokirao BiH i regiju nakon što je u rijeci Studenčici, u Studencima kod Ljubuškog pronađeno tijelo 19-godišnjakinje iz Mostara.

Snimljena kako pješači sama 

Prošle nedjelje, 6. listopada, Lana je u 11 sati napustila obiteljski dom u Sjevernom Logoru kod Mostara kazavši majci da se ide naći s prijateljicom. Međutim ispostavlja da kave do susreta s prijateljicom nije ni došlo.

U 12 sati i 10 minuta kamere s benzinske crpke snimile su djevojku kako prolazi pored crpke, pješice, što znači da ju je netko morao dovesti do te lokacije, odnosno ne zna se kako je tu došla, ili je stopirala, ili autobusom ili ju je pak netko dovezao.

U 13.30 Lana je viđena na kružnom toku kod Zvirovića. Radi se o udaljenosti otprilike pet ili šest kilometara koliko je prošla pješačeći. Važno je reći da je snimljena kako pješači sama.

Pronađen Lanin testament 

Drugi važan detalj je da je pronađen Lanin testament kojeg je napisala u siječnju ove godine. Trenutno se vještači, kao i svi ostali dokazi koje policija analizira. Pokušava se doći i do podataka iz njezina mobitela koji je pronađen, ali i drugih korisnih informacija poput Facebook profila koji je prije nekoliko dana izbrisan.

Mnoga su pitanja otvorena, a policija radi sve na rasvjetljavanju ovog užasnog zločina. Večernji piše kako na istrazi, i to na nekoliko lokacija i s više timova, radi 24 sata. Što se dogodilo i tko je Lanu brutalno tukao i gušio, što je potvrdila obdukcija i tijelo bacio u rijeku, predmet je ove velike istrage u koju su se uključile sve policijske i obavještajne agencije u BiH.

Policija  moli i poziva svi građani, posebno s područja grada Čapljine i smjera prema Ljubuškom koji imaju bilo kakvu korisnu informaciju o ovome slučaju , da jave policiji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare