Published On: Pon, stu 12th, 2018
#3rd | By Desk

“Večer Mozarta”: Nikolina Vukoja na velikom koncertu Simfonijskog orkestra Mostar

Širokobriješka flautistica Nikolina Vukoja u ponedjeljak 19. studenoga kao solistica će nastupiti na koncertu “Večer Mozarta” koji organizira Simfonijski orkestar Mostar.

Nikolina Vukoja uz pratnju mostarskoga Simfonijskog orkestra izvest će “Koncert br. 2 za flautu u D-duru, K. 314”, a Marko Zavišić iz Zagreba umijeće će pokazati izvodeći “Koncert za klarinet u A-duru, K. 622”.

Nakon solističkih nastupa, Simfonijski orkestar Mostar izvest će “Malu simfoniju br. 21, K. 201”, a koncertom će ravnati zagrebački dirigent Igor Tatarević.

Koncert će se održati u kapelici franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru, u ponedjeljak 19. studenoga u 19:00 sati, a ulaz je slobodan.

Solistički nastup prof. Marka Zavišića, a tako i prof. Nikoline Vukoja, prilika je da se publici ponovno predstave iznimno vrijedni glazbenici koji su već nastupali s našim orkestrom, ali su svojim predanim radom i zalaganjem zavrijedili solo nastup, istaknula je za portal Jabuka.tv Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar.

Napustila Hercegovinu, ali ostala vezana

Inače, Nikolina Vukoja u lipnju je održala završni koncert na poslijediplomskom sveučilišnom studiju, koji je završila s odličnim uspjehom i uza sve pohvale.

Za mene je taj koncert bio najbolji pokazatelj da su se upornost i sav uloženi trud definitivno isplatili. S time su završili svi koncerti vezani za studij tako se sada više mogu fokusirati na pripremu i organizaciju samostalnih recitala te pripremu za kojekakve audicije, izjavila je za portal Jabuka.tv Nikolina Vukoja.

Nikolinu Vukoju raduje što je ostala povezana s Hercegovinom

U međuvremenu je mlada i talentirana glazbenica primljena na mjesto redovnog profesora u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, što je – kako navodi – na pedagoškom području iznimna čast s obzirom na kvalitetu škole te mogućnosti napretka.

Iako nije najsretnija zbog toga što je napustila Široki Brijeg i Hercegovinu, zbog mogućnosti koje joj Zagreb nudi svjesna je da je njezino mjesto trenutno u takvoj okolini. Ipak, uza sve obveze u Zagrebu, čuva veze i s Hercegovinom.

Polako se prilagođavam i s pojedinim glazbenicima radim na organizaciji koncerata te pokušavamo pokrenuti uspješnu suradnju. S druge strane, ostajem povezana s Hercegovinom te tako znam, bez ikakve sumnje, da ću svojim koncertima uvijek doprinositi klasičnoj glazbi u Bosni i Hercegovini, a ujedno tako i na pedagoškom području. U rujnu sam počela suradnju sa Simfonijskim orkestrom u Mostaru, što me iznimno veseli te se nadam da će suradnja potrajati, naglasila je mlada flautistica.

Uz angažman u mostarskom Simfonijskom orkestru, Nikolina Vukoja sačuvala jesuradnju i s Glazbenom školom Široki Brijeg, u kojoj je posebno veseli rad i trud učenika koji je 3. razred osnovne škole, a već ima vrijedne nagrade s međunarodnih natjecanja.

Ovogodišnju sezonu Simfonijski orkestar Mostar otvorio je koncertom “Večer Beethovena“, na kojem su se sastali glazbenici iz Mostara, Sarajeva, Dubrovnika, Splita, Zagreba.

Misija Simfonijskog orkestra Mostar je promovirati mlade, talentirane glazbenike iz Bosne i Hercegovine, a svim prijateljima-glazbenicima orkestra, kao što je u ovom slučaju prof. Marko Zavišić, koji će, uz mene, biti solist na koncertu u ponedjeljak, orkestar uvijek želi zahvaliti. Oboje smo solisti Simfonijskog orkestra Mostar tako da smo s velikom radošću i zadovoljstvom prihvatili ovaj koncert, zaključila je za portal Jabuka.tv Nikolina Vukoja.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare