Vatreni u Rusiji izbjegavaju Španjolsku, Englesku, Meksiko…

Nakon što je Peru u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija  svladao Novi Zeland 2:0 i kao zadnja reprezentacija osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Rusiji poznato je svih 32 sudionika te smotre kao i raspored po jakosnim skupinama. Hrvatska je svoje mjesto našla u jakosnoj skupini 2.

Ždrijeb skupina SP-a, koje se od 15. lipnja do 14. srpnja igra u Rusiji, na rasporedu je 1. prosinca u Moskvi. Prijenos od 16 sati moći ćete pratiti na HRT-u.

Vatreni će biti u drugoj jakosnoj skupini, sa Španjolskom, Peruom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom i Urugvajem.

Jakosne skupine su određene u skladu s FIFA-inom ljestvicom iz listopada 2017. godine, a nositelji skupina bit će domaćin Rusija, svjetski prvak Njemačka, Brazil, europski prvak Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska.

Grupnu fazu natjecanja činit će osam skupina po četiri reprezentacije, pri čemu će u svakoj skupini moći biti najviše dvije europske reprezentacije, odnosno po najviše jedna iz preostalih konfederacija.

Od bolje rangiranih reprezentacija Europe na FIFA-noj ljestvici plasmana na SP nisu ostvarile Italija (15.), Nizozemska (20.), Sjeverna Irska (23.) i Slovačka (24.), a prvi put na svjetskom prvenstvu nastupit će Island i Panama.

Ždrijeb Svjetskog prvenstva, jakosne skupine:
1. jakosna skupina: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska
2. jakosna skupina: Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, HRVATSKA
3. jakosna skupina: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran
4. jakosna skupina: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija/hrt.hr/