Published On: Sri, lis 25th, 2017
#3rd | By Desk

Vatra opustošila Hutovo blato, vatrogasci spašavali kuće

Iako su požar koji je jutros izbio uspjeli lokalizirati u poslijepodnevnim satima, navjerojatnije, uslijed namjernog paljenja na nekoliko mjesta, vatra se nošena jakim vjetrom snažno razbuktala i gutala sve pred sobom.

Park prirode Hutovo blato skoro u potpunosti je izgorio u požaru, potvrdio je u srijedu navečer zapovjednik Vatrogasne jedinice Čapljina Mate Jurković za ‘Dnevni avaz’.

Iako su požar koji je jutros izbio uspjeli lokalizirati u poslijepodnevnim satima, navjerojatnije, uslijed namjernog paljenja na nekoliko mjesta, vatra se nošena jakim vjetrom snažno razbuktala i gutala sve pred sobom. “Dovedeni smo u situaciju da nakon što na jednom mjestu ugasimo, vatra izbije na drugom. Jak vjetar i močvarno tlo nam je jako otežavao posao, a u jednom trenutku smo, bukvalno, spašavali motel Karaotok i kuće”, kazao je Jurković.

Nažalost, ovo nije prvi put da ova jedinstvena submediteranska močvara i jedno od najvećih zimovališta ptica na području Europe strada, upravo, uslijed požara. /bljesak.info/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare