Published On: Ned, pro 23rd, 2012

Vatikan će priznati Gospu iz Međugorja?

Međugorje je ponovo dospjelo u žižu svjetske javnosti, budući da Vatikan ozbiljno razmišlja da prizna autentičnost viđenja Bogorodice u ovom hercegovskom mjestu.
Britanski Daily Mail piše da se papinska komisija sprema proglasiti autentičnim vizije Bogorodice u Međugorju.
Od desetaka tisuća prijavljenih viđenja Djevice Marije, dodaje se, samo 295 je tijekom povijesti ispitano, a samo 12 je dobilo potvrdu pape o autentičnosti.
Posljednji takav slučaj potvrđen je 2008. u Francuskoj. Zanimljivo je da Vatikan ne procjenjuje autentičnost prikazivanja svetaca i Boga sve dok ona ne prestanu. Tako bi Gospa iz Međugorja bila svojevrsan presedan.
“Ovaj slučaj dijeli Crkvu već više od 30 godina i takav potez je neophodan. Prijepori Svetog Oca čine ranjivim, on želi uspostaviti kontrolu nad takvim stvarima “, rekao je za Daily Mail izvor blizak papi.

Otkako se prvi put pojavila, 1981. godine, piše spomenuti list, Gospa od Međugorja privukla je bezbrojne poklonike diljem svijeta. Jedan i pol milijun hodočasnika dođe u ovo selo svake godine, a njihova predanost već dulje od trideset godina dijeli katoličku crkvu.