Published On: Pon, lis 18th, 2021

Vasilj i Gudelj autori dviju novih političkih emisija RTV Herceg Bosne

Rupa nastala nedostatkom kanala u sklopu Javnog RTV servisa na hrvatskom jeziku ogromna je. RTV Herceg Bosna pokušava nadoknaditi taj nedostatak za Hrvate u BiH, a od ovoga tjedna konačno ćemo dobiti dvije emisije političkog sadržaja.

Prvi “Kompas” sutra

Nakon mnogo godina u eter se vraća emisija “Kompas”. Gotovo dva desetljeća prošlo je otkako je Miro Vasilj uspješno vodio politički talk-show, a gledatelji od utorka imaju ponovno priliku kroz “Kompas” pratiti najzanimljivije političke sadržaje.

U vremenu kada caruju lažne vijesti, jednoumlje i gosti koji često nemaju što ponuditi i reći pokušat ćemo gledateljima, slušateljima i korisnicima svih platformi Radiotelevizije Herceg Bosne ponuditi sadržaj koji će biti drukčiji od takvog medijskog okružja. Dakle, u emisiju ćemo zvati goste koji imaju što reći i koji iza sebe imaju rezultate. Gost prvog izdanja Kompasa RTV-a Herceg Bosne bit će predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić. Pokušat ćemo biti ne samo aktualni nego i dinamični pa će, osim glavnoga gosta, putem novih tehnologija biti uključivani i tzv. gosti na daljinu. Gledatelji, slušatelji i korisnici novih medija sugovornicima će moći postavljati i pitanja. Ona će najzanimljivija producentica emisije Marija Bago iz studija Radija Herceg Bosne izravno postaviti glavnom gostu. Sve ono o čemu govorimo pokušat ćemo vizualizirati kadrovima i fotografijama. Naravno, spremamo i druga iznenađenja pa ne bih sve otkrivao – rekao je Vasilj za Večernji list.

U realiziranju emisije radi cijeli tim profesionalaca, novinara, tehničara, urednika do menadžmenta. Prvi “Kompas” bit će emitiran u utorak u 20.5 u programu televizije, a u programu radija u srijedu u 16.5. Sve će biti objavljeno i putem novih medija i sigurno je kako će sadržaj emisije uvelike obogatiti medijski prostor u Bosni i Hercegovini.

Drugi projekt koji započinje također ovoga tjedna emisija je “Fokus” koju uređuje i vodi kolega Jurica Gudelj. On ističe kako je uzbuđen zbog početka projekta i novog izazova, a kroz “Fokus” Gudelj će sa svojim sugovornicima analizirati sve ono što se dogodilo tijekom sedam dana na političkoj sceni u BiH i regiji.

Jurica Gudelj. Foto: Printscreen

– Gosti u studiju bit će mi politički analitičari, novinari, političari, ali i članovi akademske zajednice, politolozi, pravnici, ekonomisti… Cilj emisije je na kompetentan način sagledati najvažnije društvene, političke, ekonomske i kulturne događaje kroz neku hrvatsku perspektivu. Također, težit ćemo nuđenju određenih rješenja, a ne samo pukom konstatiranju i nabrajanju problema. Smatram kako je ispravno detektiranje problema samo polovica analitičkog posla, i to ona lakša polovica. Pravi posao je ponuditi rješenje za svaki detektirani problem, kaže Gudelj.

Osnaživanje hrvatske javne riječi

Dodaje kako je jedna takva emisija jako potrebna hrvatskoj javnosti u BiH kako bismo mogli bolje shvatiti što se to točno događa u društveno-političkom životu BiH i što to točno znači za Hrvate u BiH.

Isto tako, ovo će biti jedan vrlo važan doprinos izgradnji hrvatske javnosti u zemlji. Činjenica je kako su nositelji hrvatske javnosti u BiH trenutačno internetski portali i Večernji list, koji zapravo rade sjajan posao s vrlo limitiranim resursima. Stoga očekujem da će pokretanje ovakve emisije biti važan doprinos osnaživanju hrvatske javne riječi u BiH. Prvu emisiju trebali bismo emitirati u petak, 22. listopada i onda će gledatelji moći sami prosuditi o kakvoj emisiji i kakvom formatu je riječ – zaključio je Gudelj. U trenucima kada se u BiH rješavaju krucijalni problemi kao što je Izborni zakon te se razgovara o promjenama Ustava koje bi mogle odrediti budućnost ove zemlje, ovakav televizijski sadržaj svakako bi trebao dodatno učvrstiti poziciju Hrvata i osigurati da poruke legitimnih hrvatskih predstavnika dopru daleko šire nego do sada. /HMS/

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
AC/DC
AC/DC
9 mjeseci prije

Dobra ideja i ispravan put u borbi protiv bošnjačkog jednoumlja!

krstkriž
krstkriž
Šta ti kažeš na ovo?  AC/DC
9 mjeseci prije

i maloumlja

krstkriž
krstkriž
Šta ti kažeš na ovo?  krstkriž
9 mjeseci prije

i bezumlja

ŠAHBAZ Soroš
ŠAHBAZ Soroš
9 mjeseci prije

Gudelj i Gundelj valjda nije isto..Gundelj je insekt koji cio dan pravi kuglice od govedja balege i gura ih sizifovski ali u mjestu…gost KARAMATIC cojk turskog prezimena..otkuda..kao Kara djordje..KAO Karavlah…a na turskom KARA ZNACI CRN..CRN KO TURČIN..MOZDA GA OVAJ DECKO UKOMPASI AKO MU PREVEDE HISTORIJSKI PREZIME

Blanka
Blanka
9 mjeseci prije

Znaci zna se tko su izvesitelji. Tko su stvarni urednici i nalogodavci to nije receno…
No kakono kazu na partijskojtteleviziji – svi putovi sa televizije vode na Bare. Sto li?

Hidžamija
Hidžamija
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
9 mjeseci prije

🙂

Last edited 9 mjeseci prije by Hidžamija
Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
9 mjeseci prije

Ništa ti ne brini, Tebe će Haso odmah unaprijediti i u buregdžinici na kasi zaposliti 😎 !

Hidžamija
Hidžamija
9 mjeseci prije

Herceg Bosno, srce ponosno 😎 !

Hidžamija
Hidžamija
9 mjeseci prije

Komšiću, odmah objavljuj džihad, dosta je bilo sprdanja sa Bošnjačkim narodom!

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
9 mjeseci prije

Bošnjačka opozicija se uhinjila ko dijete na tutici 🙁 … Šta kažu Zlaja, Nermin, Fahro i Ivana Marić, niko ni mukajet 🙂 ?!