Published On: Uto, svi 4th, 2021

Várhelyi i Schallenberg stigli u Sarajevo, danas primopredaja cjepiva iz EU

Europski povjerenik za susjedstvo i proširenje Oliver Várhelyi i savezni ministar za europske i međunarodne poslove Austrije Alexander Schallenberg stigli su zrakoplovom u Sarajevo.

Oni će danas s predsjedateljom Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu održati pres-konferenciju povodom primopredaje prvog kontingenta cjepiva protiv koronavirusa za BiH iz Europske unije, piše Avaz.ba.

U priopćenju ministarstva vanjskih poslova Austrije ranije su naveli da Europska komisija financira 651.000 doza vakcina “BioNTech/Pfizer” koje će biti distribuirane uz podršku ove europske zemlje. Prva isporuka svim partnerima u regiji očekuje se u svibnju, a isporuka redovnih tranši će se nastaviti do kolovoza.

Várhelyi je naveo da će, usprkos trenutnoj nestašici na globalnoj razini, EU isporučiti cjepiva za zapadni Balkan.

– Pomoći ćemo da se osigura cjepivo svih medicinskih radnika širom regije koji su na prvoj liniji borbe, kao i nekih drugih ranjivih skupina. Stalo nam je do zapadnog Balkana – poručio je on./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>