Published On: Tue, Aug 6th, 2013

Van Gaal na gay paradi, Kežman mu poručio: Udaljio si se od Krista

U Amsterdamu se prošle subote tradicionalno održala gay parada u kojoj je po prvi put počasno mjesto imao Nizozemski nogometni savez. Jedan od brodova koji su u sklopu parade kružili po kanalima nizozemskog glavnog grada cijeli bio u znaku nogometa i KNVB-a, a na njemu su bili legendarni nogometaši Patrick Kluivert, Ronald de Boer, Pierre van Hooijdonk i još mnogi…

– Svijet nogometa je mačo svijet u kojem je lako zbijati šale na račun homoseksualaca. Nikad nisam upoznao homoseksualca u nekoj svojoj močmadi niti u bilo kojoj drugoj, no ovdje smo da poručimo da ćemo ih podržati i da ih nećemo diskriminirati – rekao je Van Hooijdonk pa dodao:

– Cijeli proces ide polako, no moramo nekako započeti, zar ne?

Na nogometnom brodu bio je i izbornik Louis van Gaal što je za Nizozemce potpuno očekivana stvar, no jednog njegovog bivšeg igrača kojeg je trenirao u PSV-u taj je njegov potez neugodno iznenadio.

Mateja Kežman, bivši sprski reprezentativac, a danas sportski direktor Vojvodine, kritizirao je svog nekadašnjeg trenera iz PSV-a.

– Sigurno ga neću nazvati da mu kažem da ne radi pravu stvar, ali ako ikad dođemo na tu temu, neću imati problem da mu u lice kažem što mislim o tome. Moje mišljenje je da je to bolest koju ne treba promovirati i ne bih volio da FSS jednom podrži gay paradu u našoj zemlji. Nizozemci se udaljavaju od Krista i koračaju ka duhovnoj propasti – poručio je Kežman.