Published On: Čet, lip 7th, 2018

KAKO JE MOSTAR U 5 GODINA NEVJEROJATNO OBNOVIO SUŽIVOT: Halihodžić 2012-e vjerovao da Mostar više nikad neće biti njegov grad

Moja noga više neće kročiti na stadion pod Bijelim brijegom, ni na mostarski Rondo. Prodao sam kuću, a nedavno i kafić. Na onoj strani nije moj Mostar. Nakupilo se svega – izjavio je u novom broju Avazovog “Sporta” Vahid Halilhodžić, nekadašnja “devetka” Veleža, jedan od najboljih igrača francuskog Nanta svih vremena.

Aktuelni selektor alžirske nogometne reprezentacije javio nam se iz Pariza gdje je čekao na let za Alžir.

– Idem na lice mjesta kako bih mobilizirao sve za revanš utakmicu sa Gambijom.

Treba nam remi za prolaz dalje. U junu imamo dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo. U grupi smo sa Ruandom, Malijem i Beninom. Prvak ide u baraž. Vjerujem da će to biti Alžir – kazao je između ostalog Halilhodžić u intervjuu za “Sport”.

Ovo je Vahid govorio u travnju 2012.g

On je najbolji i živi dokaz koliko se život u Mostaru progresivno obnavlja. Do prije par godina i sam nije vjerovao da će biti suživota u Mostaru. Danas smo skupa. I skupa se smijemo i plačemo. Hvala Vahidu što nas je uvjerio da je sve moguće.

Vahid Halilhodžić se rasplakao u Mostaru i poslao poruku gradu

Legendarni nogometaš Vahid Halilhodžić, bivši izbornik Japana proglašen je jednim od četiri dobitnika prestižne nagrade Osoba godine Večernjakovog pečata koji je održan u ponedjeljak navečer u Mostaru. Nakon uručenja priznanja Halilhodžić je održao jako emotivan govor i zaplakao.  Vaha je rekao kako je posebno vezan za Mostar i da je ponosan što je iz Mostara i BiH. “Nakon 21. godinu došao sam na Rondo. Ovo je moj grad i ne treba ga dijeliti, treba naći način suživota. Trebamo graditi mostove prijateljstva. Ja prvi opraštam jer nam je suđeno da živimo zajedno” kazao je Vahid Halilhodžić.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x