Published On: Sri, sij. 16th, 2019

U POSJETU GENOCIDNOJ TVOREVINI? Mislili smo da Grabar Kitarović ide povući ambasadora ali smo se prevarili. Nosi Ataturku cvijeće…

Turska je izvršila tri velika genocida u prošlom stoljeću. Istrijebili su Armence, Grke i Asirce. Stoga smo smatrali da RH predsjednica odlazi u Tursku povući veleposlanika RH od tamo. Nejasno nam je i zašto BIH ima ambasadora u Turskoj. Pošto smo mi zemlja koja ima iskustvo s genocidom i naša tolerancija na genocidne zemlje ravna je nuli. Jer smo humanisti.

No prevarili smo se što se tiče predsjednice RH. Ne odlazi povući veleposlanika. Odlazi staviti cvijeće Ataturku na grob. Čovjeku kojeg Armenija i danas optužuje da je bio upleten u genocid nad Armencima.

Na poziv predsjednika Republike Turske i gubernatora Bosne, Recepa Tayyipa Erdoğana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravit će sutra u uzvratnom, državnom posjetu Republici Turskoj.

Posjet Republici Turskoj hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović započet će polaganjem vijenca na grobnicu Mustafe Kemala Atatürka te radnim sastankom u Parlamentu Republike Turske.

Ceremonijom svečanog dočeka u Uredu predsjednika Republike Turske započet će susret predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, nakon kojeg će uslijediti tête-á-tête susret dvoje predsjednika te bilateralni sastanak izaslanstva Republike Hrvatske i Republike Turske, navode u uredu hrvatske predsjednice.

U nazočnosti dvoje predsjednika potpisat će se Program suradnje u području kulture i umjetnosti 2019. – 2021. i Protokol suradnje u okviru Projekta Islamskog kulturnog centra u Sisku između Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA) i Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj. Nakon potpisivanja dokumenta predviđene su izjave turskog predsjednika Erdoğana i predsjednice Hrvatske Grabar-Kitarović.

 

O ulozi Kemala Ataturka u Genocidu nad Armencima više možete pročitati tu:

armenian-genocide.org/kemal.html

U modernoj Turskoj, tijekom prelaska iz Otomanizma u sekularni kemalizam načinjeno je nekoliko genocida nad neturskim stanovništvom. Ne samo nad Armencima. Turci su etnički počistili Asirce i Grke. Ostali su još samo Kurdi.

Istanbul Commemoration Urges Authorities to Recognize the Armenian Genocide and to Compensate

Ništa Armeniju ne boli kao šutnja kršćanskih naroda koji su bili pod Otomanima

Knjiga o Armenskom genocidu nominirana za Daytonsku književnu nagradu za promicanje mira

Turkey needs time to confront its history – German ambassador on Armenian Genocide