Published On: Pon, sij. 7th, 2019

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK Ovo je zloglasni ubojica za kojim traga cijela Srbija

Čaba Der (38), plaćeni ubojica iz Subotice likvidirao je Nebojšu M. usred bijela dana na Banovom Brdu.

Ovaj profesionalni ubojica je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Tom ubojstvu je prethodio sukob oko utjecaja na novosadskom narko-tržištu.

Čaba Der (38) iz Čantavira, kod Subotice, prvo je bio sitan lopov, koga su u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica, preobrazili u plaćenog ubojicu.

Čaba Der je u Novom Sadu, u kavani na Trgu mladenaca, pred desetinom gostiju iz pištolja 2004.godine usmrtio Branislava Jelačića, a s lica mjesta pobjegao biciklom.

Iste noći novosadska kriminalistička policija uhitila je poticatelja na ubojstvo – sada pokojnog Vojislava Škrbića, a par kasnije kasnije i Čabu Dera.

Prilikom ubojstva Dera je bio maskiran, a kada je bježao pao je s bicikla i udario u parkirani automobil. Tada su izolirane mikročestice, koje su se poklopile s pocijepanim trenerkama, pronađenim kod Škrbića.

Kako je tada na konferenciji za novinare izjavio Saša Barjaktarović, šef novosadske kriminalističke policije, “sjajan operativan rad ekspresno je rezultirao uhićenjem nalogodavca i izravnog izvršitelja brutalne likvidacije Jelačića”.

Čaba Der je u obrani naveo da ga je Jelačić angažirao da „odradi neki posao”. Kako je tada rekao, Jelačić je potom odbijao isplatiti ga i čak je počeo prijetiti mu. Zbog toga, odnosno iz straha za osobnu sigurnost, odlučio je ubiti ga.

Škrbić je, po presudi, poticao Dera da ubije Jelačića, člana „Firme”, čiji su ga pripadnici duže pratili i napadali.

Kada je Der pristao, Škrbić mu je nabavio pribor za maskiranje – umjetnu bradu – i dao mu donji dio trenerke. Der je 11. svibnja 2004. oko 22.40 sati, maskiran bradom, šeširom i naočarima, ušao u restoran „Marina” na Trgu mladenaca u Novom Sadu i pucao u Jelačića. Ispalio je četiri metka, a zatim je pobjegao biciklom.

– Iz zatvora je izašao prije oko godinu dana. Privođen je u Republici Srpskoj, a umiješan je još u neke likvidacije u regiji – kaže izvor “Kurira”.

Čaba je zajedno s Markom Gojčevićem iz Bara 20. rujna 2017. godine bio uhićen na području općine Novo Sarajevo. Kod njih su tada bili pronađeni automatski pištolji s prigušivačima.

Prema pisanju medija, prilikom saslušanja u MUP-u Sarajevske županije oni su tada priznali da su u Sarajevo došli izvršiti ubojstvo, ali nisu otkrili tko je naručitelj ubojstva, niti koga su trebali likvidirati./HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer