Published On: Pet, lis. 13th, 2017

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Tinejdžerica iz SAD-a pobjegla od ISIS-a: “Doživjela sam nezamislive užase”

CBS News objavio je snimku razgovora s tinejdžericom iz Kansasa, koju je otac natjerao da se pridruži ISIS-u u Siriji.
Novinarska ekipa posjetila je kamp u Siriji u koji je skupina mladih žena pobjegla iz Rake. Neimenovana petnaestogodišnja djevojčica ispričala im je potresnu priču o svom iskustvu s džihadistima, koje je započelo kada je imala samo 10 godina.
“Otac mi je tek kada smo stigli do granice rekao ‘Ideš u Siriju’. Bio je to zaista veliki šok”, započela je tinejdžerica. Nakon dolaska je bila prisiljena udati se za ISIS-ovog borca, a sada je trudna već šest mjeseci. Njezin otac i džihadist za kojeg je udana ubijeni su u borbama.
“Budi sretna da ti nismo odrezali glavu”
“Bile smo zatvorenice i šutjele smo. Zapovijedali su nam: Začepi, sjedni, budi sretna da ti nismo odrezali glavu”, opisala je djevojčica koja je “svaki dan viđala nezamislive užase”: “Kada bih izašla iz kuće, vidjela bih ljudske iznutrice po cesti, odrezane glave, noge…”, ispričala je.
Tinejdžerica je također poručila svojoj majci, za koju vjeruje da je još uvijek u SAD-u, da joj se javi ako vidi razgovor na televiziji. Unatoč svemu što je proživjela u pet godina u Siriji, nije izgubila nadu: “Nadam se da ću ići u školu, da ću biti normalna osoba i majka svom djetetu”.
Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer