Published On: Thu, Aug 3rd, 2017

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Droga 50 puta jača od heroina ubija Britance: “Mama, probudi se…”

Sky News je na Twitteru objavio uznemirujuću snimku koja upozorava na smrtonosnu drogu fentanil u Velikoj Britaniji.

Snimka prikazuje malenu djevojčicu, između 2 i 3 godine, kako bespomoćno pokušava probuditi majku, koja je pala u nesvijest nakon što se predozirala fentanilom

Fentanil je droga koja se raširila po SAD-u, a stigla je i u Veliku Britaniju. Uglavnom je zabranjena, ali na tržištu postoje srodni lijekovi. Zbog ove droge, 50 puta jače od heroina, umro je slavni glazbenik Prince, a povezana je s oko 60 smrtnih slučajeva u Britaniji od prosinca, prenosi Index.hr.

Majka koja je izgubila sina zbog fentanila ispričala je svoju potresnu priču: “Moj bivši suprug išao je probuditi Roberta, a zatim me nazvao i rekao da ga je pronašao mrtvog u krevetu. Tek nakon 8 ili 9 tjedana saznali smo o kojoj se drogi radi. Ni mi ni policija nismo nikada prije čuli za nju”.

Vlasti su izjavile da se bore protiv sve raširenijeg korištenja fentanila. Ian Cruxton iz Nacionalne agencije za kriminal (NCA) izjavio je: “Vidjeli smo slučajeve u kojima je fentanil dospio na tržište, obično pomiješan s heroinom, te smrtne slučajeve povezane s njim ili srodnim lijekovima. Od tada smo počeli djelovati kako bismo to spriječili”.