Published On: Wed, Aug 12th, 2020

Užasni detalji nesreće kod Rijeke: Mladi motociklist naletio na sajlu, doslovce mu odrubila glavu

Tijekom vožnje motociklom na šumskom putu na području Jelenja kod Rijeke, u nedjelju je poginuo 21-godišnji Dorian Semion Valentić iz Brnelića u Jelenju.

Policija istražuje okolnosti nesreće, a 24sata piše kako se mjestom proširila stravična priča da je mladić, vozeći se s prijateljem na “kroseru”, na šumskom putu zapravo naletio na sajlu zavezanu za stabla preko puta.

– Dečki su se spuštali šumskim putem prema asfaltu. Tad su naletjeli na sajlu – ispričao je jedan mještanin za 24sata. Prvi mladić navodno ju je uočio na vrijeme i sagnuo se, ali Dorian je nije vidio – žica mu je doslovce odrubila glavu.

Susjeda koja živi u neposrednoj blizini mjesta tragedije kaže kako motociklisti često onuda voze i nikome nikad nisu smetali.

– Sajla je tu već duže vrijeme, samo je prije bila postavljena niže, u razini koljena, a sad je bila podignuta, u razini prsa i vrata motociklista – rekao je jedan mladić.

Dorianova neutješna majka Tanja kaže kako nije normalno postaviti sajlu na šumskom putu.

– Ako je nešto ograđeno, smatram da je to trebalo biti i označeno… Moj Dorian živio je punim plućima. Sad je bio ovdje, sad ondje… U nedjelju nije niti planirao neku dužu vožnju… Triput se vraćao kući – prvo je nešto vario, pa se vratio po gorivo, no nakon trećeg odlaska više se nije vratio…

Ne mogu nikoga optuživati jer niti sami još ništa ne znamo. Istraga je u tijeku i pokazat će što se i kako dogodilo – rekla je gospođa Tanja za 24sata.