UŽASNA NESREĆA U SREBRENIKU: 47 ozlijeđenih, dvoje kritično

Četrdeset  i sedam osoba je ozlijeđeno, od kojih su dvije životno ugrožene, u lančanom sudaru u kojemu su sudjelovali autobus, dva dostavna i jedno osobno vozilo, koji se u noći na subotu dogodio nedaleko od Srebrenika na sjeveroistoku BiH.

Oko 3 sata ujutro su se, pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, na prometnici koja povezuje Tuzlu i Orašje sudarili autobus, putničko vozilo i dva kombija. Od siline sudara autobus se prevrnuo, a osobno vozilo je uništeno.

Ubrzo nakon nesreće na mjesto nesreće stigle su ekipe hitne pomoći i vatrogasaca koji pomagali doći do unesrećenih u slupanim vozilima. Više ozlijeđenih prevezeno je u Sveučilišni klinički centar u Tuzli, a liječnička pomoć ukazana je 47 osoba.

“Dva pacijenta su u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Zbrinuti su na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju i priključeni su na aparate za umjetno disanje”, rekla je Ersija Aščerić-Mujedinović iz službe za odnose s javnošću Sveučilišnog kliničkog centra u Tuzli.

Policijski uviđaj trajao je više od tri sata, a tek od 7 sati ujutro ponovno je uspostavljen promet između Tuzle i Orašja.