Published On: Thu, Mar 16th, 2017

UŽAS: Vršnjaci su ohrabrivali kćerku novinarke da počini samoubistvo riječima: Hajde, ubij se, hajde…

Početkom sedmice Ika Ferrer-Gotić, voditeljica Dnevnika u 19 i co-urednik IP-a na BHT1, na svom Facebook profilu je obznanila da je njena starija kćerka Sacha pokušala izvršiti samoubistvo. O tome, koliko su njene dvije kćerke, Sacha i Tanya, otkako se iz inozemstva vratila da živi u svoju zemlju, kaže, BiH, izložene predrasudama i rasističkim uvredama nekih vršnjaka u školi, govorila je prije nekoliko mjeseci u velikom intervjuu za “Azru”. I sada za naš magazin govori o ovom bolnom poglavlju, koje se desilo prošle sedmice, a u kojem čini sve da pomogne svom djetetu da se oporavi i ponovo bude vesela 11-godišnja djevojčica.

– Radila sam Business Leadership konferenciju, kada mi je stigla poruka od Sachinog nastavnika Reufa iz OŠ “Kovačići”, da se odmah javim. Pomislila sam sigurno je neka svađica bila, i odmah na prvoj pauzi sam izletjela, javila se na telefon. Rekao je: “Sacha je sada dobro, ali nije bila. Dajte što prije da dođete u školu”. Sastanak smo dogovorili u petak u 12 sati, i samo sam još čula da mi je rekao kako je zvao policiju.

Sledila sam se, ostala sam bez teksta. Uvjerio me je da je kćerka dobro, zdravo.

Došla sam kući, Sacha je već bila potresena. Nakon što sam je pitala da mi ispriča šta se desilo, odgovorila je: “Mama, ja sam se htjela ubiti. Skočila sam na cestu da se ubijem” – kaže nam Ika s velikom tugom u glasu.

Od nekih svojih vršnjaka iz razreda je, nastavlja priču ova mlada majka, bila ohrabrivana riječima: “Hajde, ubij se, hajde”, dok su drugi vršnjaci, vidjevši kakav bi ishod mogao biti, djevojčicu počeli sklanjati s ceste.

prenosi dnevni avaz