Published On: Ned, tra 4th, 2021

UŽAS: U Velikoj Kladuši upucan dječak (8) iz Iraka dok je šetao s ocem

Ispred trgovačkog centra u Velikoj Kladuši u 18:20 došlo je do pucnjave u kojoj je teško ranjen osmogodišnji dječak iz Iraka, javlja Klix.ba.

Kako doznaju, pucnjava je uslijedila nakon sukoba dvije grupe migranata, a, kako je za Klix.ba kazao glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić, iste informacije su i oni dobili te ih trenutno provjeravaju.

“Pretpostavlja se da su to migranti, ali ne možemo to utvrditi dok ne dođemo do počinitelja. Navodno je došlo do upotrebe vatrenog oružja, što će, ako se utvrdi da je riječ o migrantima, biti prvi put u migrantskoj krizi da se koristi vatreno oružje, i to je zabrinjavajuć podatak”, kazao je Šiljdedić.

Šiljdedić je potvrdio da je teške ozljede zadobio osmogodišnji dječak iz Iraka (2013.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On najvjerojatnije nije bio meta, već je slučajna žrtva. Metak je zalutao i pogodio ga u leđa. Trenutno se nalazi u teškom stanju, bore mu se za život u bolnici. Riječ je o dječaku migrantu koji je šetao s ocem u blizini”, naveo je Šiljdedić.

Šiljdedić je naglasio da će više informacija biti poznato naknadno te da će istraga utvrditi kako je došlo do tog nemilog događaja.