Published On: Pet, tra 22nd, 2022

UŽAS: U dva dana pronađena mrtva dva ruska oligarha, njihove supruge i kćeri

Dva ruska oligarha pronađena su mrtva u dva dana, zajedno sa svojim suprugama i kćerima.

Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazprombanke, pronađen je mrtav s prostrjelnom ranom u svom stanu u Moskvi u ponedjeljak, izvijestila je ruska državna novinska agencija Tass.

Moskovski istražni odjel nije naveo imena žrtava u svom javnom priopćenju o slučaju, ali Tass je rekao da je neimenovani izvor potvrdio njihov identitet, prenosi Business Insider.

Istražitelji su u svom priopćenju napisali da zagovaraju teoriju da je Avajev ubio svoju ženu i kćer i potom sebe.

Gotovo isti scenarij za Protosenja

Više od 3000 kilometara dalje, u Španjolskoj, još jedan oligarh, Sergej Protosenja, pronađen je obješen, a njegove supruga i kći su nasmrt izbodene, izvijestio je španjolski TV kanal Telecinco. Njegovo tijelo pronađeno je u utorak, izvijestio je španjolski magazin El Punta Vui.

Pored Protosenjovog tijela bili su krvavi nož i sjekira, javio je Telecinco.

Jedan je bio drugi čovjek Gazprombanke, drugi je bio drugi čovjek plinske firme koja je imala bliske poslovne odnose s Gazprombankom.

Sergej Protosenja

Protosenja je bivši potpredsjednik i glavni financijaš Novoteka, velike plinske tvrtke koja je, kako piše Business Insider, imala bliske poslovne veze s Gazprombankom.

Protosenja je sa suprugom i kćeri odsjeo u unajmljenoj luksuznoj vili u Lloret de Maru, obalnom katalonskom gradu uz Barcelonu, za vrijeme Uskrsa, navodi Telecinco.

Policiju je alarmirao Protosenjin sin koji je iz Francuske bezuspješno pokušao stupiti u kontakt s obitelji.

Protiv njih nisu bile izrečene sankcije

Katalonska policija potvrdila je u utorak da istražuje tri smrtna slučaja, ne navodeći imena. I ovdje je teorija da je Protosenja ubio svoju obitelj prije nego što si je oduzeo život.

Protosenja nije ostavio poruku, a na njegovom tijelu nije bilo mrlja od krvi, izvijestio je El Punta Vui, ne navodeći izvore. Njegovo je bogatstvo iznosilo oko 4.3 milijuna dolara, navodi Telecinco.

Nijednom od njih nisu bile izrečene sankcije. /HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare